Valoare creditelor si ratelor restante, inregistrate la Biroul de Credit al judetului Sibiu, insumeaza peste 3,5 milioane de lei, numarul restantierilor fiind de aproape 5.400 de persoane, transmite, sambata, corespondentul NewsIn.

Potrivit datelor inregistrate la Biroul de Credit, valoarea totala a datoriilor restante inregistrate in judetul Sibiu este de 3.696.515 lei, adica aproape zece mii de salarii minime pe economie. Judetul Sibiu ocupa locul 20 in topul judetelor unde se inregistreaza restante la credite, top care include si Capitala.

In baza de date a Biroului de Credit Sibiu sunt inregistrati, la ora actuala, 5.474 de restantieri, dintre care majoritatea - 3.249 - sunt barbati. La inceputul anului, din totalul de 4.500 de restantieri, aproape 60% erau femei, raportul insa s-a inversat in ultimele luni.

Potrivit datelor inregistrate, 830 de sibieni au datorii la mai multe banci, iar un sibian are datorii la sase institutii bancare. Cea mai mare datorie este de 11.600 de lei.

Biroul de Credit a fost infiintat la initiativa institutiilor financiare care acorda credite, pentru a centraliza informatiile cu privire la persoanele care nu isi platesc la timp creditele la banci sau la firmele de leasing, la persoanele care au fost asigurate impotriva riscului de neplata de o societate de asigurari sau care nu au achitat facturile pentru serviciile de telefonie.