Actionarii societatii Finans Credit Ipotecar SA au hotarat schimbarea numelui companiei, prin adaugarea sintagmei \"Insitututie Financiara Nebancara\" (IFN), informeaza NewsIn
"Societatea isi va desfasura activitatea sub numele de Finans Credit Ipotecar SA - Institutie Financiara Nebancara", se spune in Monitorul Oficial. Capitalul social al societatii Finans Credit Ipotecar SA IFN este in valoare de 12,32 milioane lei, echivalentul a trei milioane euro, potrivit cursului BNR din data de 11.10.2004, de 4,1074 lei/euro.

Actionarul principal al societatii este Finansbank (Holland) N.V., care detine 99,9676% din actiunile Finans Credit Ipotecar SA IFN, din structura actionariatului mai facand parte cetatenii turci Turhan Cemal Beriker, Enver Murat Basbay, Fatih Cayci si Cemal Ahmet Yildirim.

Finans Credit Ipotecar a inregistrat, in 2005, venituri in valoare de 0,5 milioane lei si pierderi de 0,92 milioane lei. Societatea dispunea de active totale in valoare de 11,1 milioane lei la sfarsitul anului 2005.

Societatea a fost infiintata in decembrie 2004 si ofera credite pentru achizitia, constructia si renovarea locuintelor, precum si pentru cumpararea de terenuri in vederea constructiei de locuinte.

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni, iar denumirea societatii trebuie sa contina sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri