Actionarii Total Leasing au aprobat schimbarea numelui companiei in Total Leasing IFN, modificarea formei juridice dintr-o societate cu raspundere limitata intr-o societate pe actiuni si numirea C.I.P.L. Expert Audit ca auditor financiar, informeaza NewsIn.

Capitalul social al companiei de leasing este de 2 milioane lei, iar actionar majoritar este portughezul Bonte Alain Louis Michel Emile, care controleaza 64% din actiuni. Sociedade de Estudos de Investimentos Imobiliarios (SEII) are 26% din capitalul social al Total Leasing, iar Radulescu Niculina detine aproximativ 10% din capital.

Potrivit site-ului oficial al companiei de leasing, aproape doua treimi (65%) din finantarile acordate de companie sunt destinate achizitionarii de echipamente industriale, iar 34% sunt pentru leasing-ul mijloacelor de transport. Aproximativ 85% din clienti sunt firme mici si mijlocii, se mai spune pe site-ul Total Leasing.

Total Leasing, companie cu capital majoritar portughez, a fost infiintata in 2001 si este membra a Asociatiei Societatilor Romane de Leasing. Alain Bonte si SEII au mai fost actionari si la societatea Asigurari Global, a carei activitate a fost suspendata in 2005 de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Alain Bonte este presedintele consiliului de administratie al SEII.

Potrivit Ordonantei nr. 28 din 26 ianuarie si normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), orice institutiei financiara nebancara (IFN) trebuie sa se constituie ca o societate pe actiuni, iar denumirea societatii trebuie sa contina sintagma "institutie financiara nebancara" sau abrevierea acesteia, "IFN".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Dacă au folosit soluții digitale în criză, companiile vor uita de pix și hârtie
Setari Cookie-uri