O delegatie a Federatiei Europene a Burselor de Valori urmeaza sa soseasca luni seara in Romania, pentru a face un audit al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si a se documenta asupra relatiilor institutionale ale acesteia, in vederea admiterii cu drepturi depline in organizatie, dupa aderarea la Uniunea Europeana (UE).

"Vor face un audit al BVB la fata locului. De asemenea, vor sa vada si sa verifice si relatiile institutionale si parerile pe care le au despre bursa alte entitati - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Ministerul Finantelor Publice (MFP), Ministerul Integrarii Europene (MIE) si Banca Nationala a Romaniei (BNR)", a declarat pentru Rompres presedintele BVB, Septimiu Stoica.

Stoica a precizat ca delegatia va face o propunere catre Federatie, dupa 1 ianuarie 2007, pentru ca BVB sa fie primita in organizatie ca membru cu drepturi depline, pana in prezent fiind doar afiliata, deoarece Romania nu este stat membru UE. "Vom fi primiti in baza acestui raport, despre care simtim ca va fi favorabil. Imediat dupa 1 ianuarie vor mai fi cativa pasi formali de parcurs si in prima adunare generala a federatiei, care va fi in primavara, va fi discutata aplicatia BVB de a deveni membru si de a activa la diferite niveluri", a spus presedintele BVB.

Stoica a apreciat ca BVB va fi membra a federatiei europene din primavara lui 2007 sau chiar mai repede, daca va fi identificata o procedura mai rapida, de admitere.

Din delegatia care urmeaza sa soseasca in Romania fac parte atat functionari ai Federatiei Europene a Burselor de Valori, cat si reprezentanti ai unor burse importante, din Austria, Italia, Grecia, tarile scandinave.

BVB mai este membra a Federatiei Euro-Asiatice a Burselor de Valori /FEAS/, care reuneste 28 de piete de capital, "de la Marea Adriatica pana la Marele Zid Chinezesc, o zona cu puternice traditii de comert, de schimb, nu numai pentru marfuri, ci si pentru valori mobiliare", potrivit reprezentantilor BVB.

BVB a devenit membra a FEAS in 2003, iar din octombrie 2004 face parte din Comitetul Executiv al FEAS, cu un mandat de doi ani. Misiunea FEAS este de a crea un mediu corect, eficient si transparent pentru bursele membre, cu putine bariere in ceea ce priveste tranzactionarea intre ele. Toate bursele de valori emergente din Europa si Asia pot adera la FEAS, care a fost infiintata in 1995.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri