Investigatiile sunt destul de ample, jurnalistul Paul Radu lucreaza alaturi de mai multi jurnalisti si de programatori pentru a obtine informatii concrete, conform Mediafax.

"E o colaborare transfrontalieră, avem deja peste 100 de nume din România, dar nu e un proces de Copy/Paste, adică nu iei datele din baza de date și apoi le pui rapid online, e vorba de investigații. Noi am început acum vreo șase luni să lucrăm la investigațiile astea și suntem vreo zece angrenați în anchete. Facem analiză de date, lucrăm și cu programatori. Pe lângă asta colaborăm cu jurnaliști din afara țării în rețeaua de investigații ICIJ. Vom mai lucra în următoarele săptămâni, în următoarea lună, cu siguranță", a afirmat jurnalistul de investigații.

Potrivit jurnalistului de investigatii, cei implicati in dosare sunt oameni importanti din Romania, unii foarte cunoscuti

"Nu va pot da numele acum, dar sunt in general oameni de afaceri care au un impact mare in economia din tara", a spus Paul Radu.

"Avem foarte multi giga de documente doar pentru Romania, informatia e enorma. Uneori e vorba de PDF-uri cu cateva sute de mega fiecare. Impactul acestora poate sa aiba loc mult timp de acum inainte, multe dintre informatii s-ar putea sa fie relevante mai tarziu", a precizat Paul Radu, jurnalist Rise Project.

Ancheta "Panama Papers", realizata de un grup de mass-media internationale si care vizeaza modul de functionare a companiilor off-shore, mentioneaza mai multe personalitati din toata lumea, printre care:

-Vladimir Putin
-premierul Islandei
-presedintele Ucrainei
-Petro Porosenko

Dar si personalitati din lumea sportului:

-Lionel Messi
-Michael Platini

Din domeniul cinematografic:

-cineastul spaniol Pedro Almodóvar
-actorul chinez Jackie Chan

Din Romania, au fost mentionate numele lui Corneliu Iacobov si Frank Timis (privatizarea Rafo Onesti).


Rise Project va da in urmatoarele saptamani serii de anchete, vizualizari, informatii despre personaje, despre felul in care au folosit firmele de tip off-shore. E vorba de firme nu doar din Panama, e vorba de firme infiintate de avocatii din Panama, dar unele sunt in Seychelles, altele in Insulele Virgine Britanice, in Bahamas, peste tot in jurisdictii off-shore.

Sursa foto: tankist276 / Shutterstock