Plata taxelor si impozitelor cu cardul avanseaza rapid de la an la an. In 2016, romanii au realizat peste un milion de plati de taxe si impozite cu cardul, la ghiseele primariilor si online. Valoarea taxelor si impozitelor achitate cu cardul a crescut cu aproape 50%, anul trecut, la peste 360 milioane de lei, datorita dublarii numarului de plati online si extinderii retelei de acceptare, conform unui comunicat de presa emis de catre Visa.

" Valoarea impozitelor achitate cu cardul a crescut de aproape zece ori in ultimii sase ani, datorita avantajelor evidente ale acestei metode de plata: siguranta, confort, rapiditate. Am asistat la o crestere spectaculoasa in special a platilor online, care scutesc contribuabilul de un drum la ghiseu si il ajuta sa economiseasca timp”, a declarat Catalin Cretu, directorul general pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta in cadrul Visa.

In 2016, peste 370.000 de plati a taxelor si impozitelor a fost online , dublu fata de anul anterior, valoarea acestora fiind de 78 milioane de lei. Astfel, una din trei tranzactii de plata a taxelor si impozitelor cu cardul a fost online.

Sursa foto: A. and I. Kruk / shutterstock.com