"Din punct de vedere istoric, piata RCA s-a dezvoltat dupa 2011 intr-o concurenta acerba de preturi intre Astra Asigurari si Carpatica Asig. Consecintele s-au vazut in cativa ani, la momentul despagubirilor. De aceea, trebuie sa ai un nivel de prime sustenabil pentru a constitui provizioane suficiente destinate viitoarelor solicitari de despagubire care vin si dupa cativa ani. Altfel, ajungi in faliment", a declarat Roland Groll (foto).

El arata ca in 2011, prima medie RCA se situa la 500 de lei, in medie, iar in prezent, ar fi nevoie ca aceasta sa fie cel putin dubla, astfel incat, piata de asigurari RCA sa devina profitabila. "De aceea, dupa disparitia Astra Asigurari si Carpatica Asig piata a cunoscut o crestere constanta a tarifelor RCA. Din punctul meu de vedere, de acum incolo am putea vedea o apropiere a ratei combinate de 100%. Pentru un «breakeven» este, totusi, mult prea devreme".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont