Totusi, in continuare, spre deosebire de piata europeana de asigurari care este dominata de segmentul asigurarilor de viata, in Romania acesta reprezenta doar aproximativ 21% din primele brute subscrise, in perioada analizata, piata fiind dominata de asigurarile generale, respectiv cele auto, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Asiguratorii au cumulat in primul trimestru al anului 2017 prime brute subscrise in valoare de peste 2,56 miliarde de lei, in crestere cu 8% fata de primul trimestru 2016. Defalcat, cresterea pe asigurari generale a fost de 2% pana la 2,03 miliarde de lei, iar pe asigurari de viata, avansul inregistrat s-a situat la 43%, pana la un volum de prime brute subscrise de 538 milioane de lei.

Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari de viata, cele mai mari ponderi le detin clasele de asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare si respectiv asigurari de viata si anuitati, legate de fonduri de investitii (unit-linked) si care impreuna cumuleaza 95% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari de viata.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Menna / Shutterstock