Banca viza prin oferta sa stranga o suma totala de 500 milioane lei, dar a reusit sa obtina de la investitori mai mult, 610 milioane lei. UniCredit precizeaza ca emisiunea de obligatiuni este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finantare si de extindere a bazei sale de clienti.

"Oferta s-a inchis vineri, 21 iulie 2017, pe baza subscrierilor realizate de peste 30 de investitori institutionali locali si internationali, incluzand institutii financiare internationale precum BERD, fonduri aflate in administrarea principalelor Societati de Administrare a Investitiilor (SAI), fonduri de pensii si societati de asigurare", se arata in comunicatul bancii.

Aceasta emisiune, a doua dupa cea din 2013, marcheaza unele premiere in piata locala a obligatiunilor corporative emise de banci, fiind structurata pe trei transe de scadenta, si avand cupon cu dobanda variabila.

"Ne propunem sa continuam diversificarea structurii noastre de finantare, iar in Romania suntem prima banca ce lanseaza noi structuri de investitii care raspund nevoilor investitorilor calificati locali si sunt aliniate la caracteristicile si capacitatea economiei romanesti", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank.