Subscrierile asiguratorului AIG Life Romania au fost de 36 milioane dolari in primele noua luni ale 2006, cu peste 40% mai mult fata de aceiasi perioada a anului trecut, iar compania a inregistrat venituri din activitatea de asigurare de peste sase milioane dolari, a informat compania.

Rezultatul operational obtinut de societatea de asigurari de viata in primele noua luni a fost de sase milioane dolari, de aproape doua ori mai mare fata de aceiasi perioda a anului trecut, a anuntat compania. Valoarea activelor companiei a depasit in primele trei trimestre ale acestui an suma de 100 milioane dolari.

Atat primele subscrise, cat si toti ceilalti indicatori financiari relevanti pentru industria asigurarilor de viata sunt dintre cele mai bune din piata, a declarat, potrivit comunicatului companiei, directorul general AIG Life Romania, Theodor Alexandrescu.

Politele asiguratorului au fost prelungite pe perioade mari de timp, "10-20 chiar peste 40 de ani in cazul pensiilor", a mai spus Alexandrescu.

Compania de asigurari va continua sa investeasca in exitinderea distributiei printr-o crestere organica a canalelor existente si prin dezvoltarea de noi alternative de distributie a produselor.

Oficialul AIG Life a reiterat, in comunicat, intentia companiei de a lansa produse de economisire pe termen lung si de a intra pe piata pensiilor private. "Vom inaugura un nou mod de a-ti planifica economiile, cu modalitati diversificate si cu randamente adaptate la profilul fiecarui client, ce vor combina beneficiile produselor de tip unit linked cu planurile de economisire si pensii traditionale", a spus directorul general al companiei de asigurari.

Potrivit estimarilor revistei de specialitate Profil Asigurari, AIG Life Romania avea la finele primului semestru o cota de piata de 12,06% si se clasa pe locul al doilea dupa volumul primelor subscrise, in urma liderului detasat ING Aigurari de Viata.

Compania de asigurari AIG Life a inregistrat, in 2005, un profit, inainte de impozitare, de 12,06 milioane lei noi (3,3 milioane euro, 4,13 milioane dolari), la o cifra neta de afaceri de aproape 106,30 milioane lei noi.

Grupul American Insurance Group (AIG) este prezent Romania prin asiguratorul de viata AIG Life, compania de asigurari generale AIG Romania si fondul de investitii AIG New Europe.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri