ONG-urile din sanatate ar putea beneficia de un procent mai mare din impozitul pe venit din partea contribuabililor. In prezent, acestia pot directiona catre organizatii non-profit 2% din impozitul anual pe venit, insa suma este mai mica decat in trecut din cauza reducerii cotei de impozit de la 16% la 10%. Procentul ar putea creste la 3,5% in cazul organizatiilor din sanatate, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Ajutorarea acestor ONG-uri, care au ca principal obiect de activitate sprijinirea celor cu nevoi deosebite, trebuie facuta. Altfel nu pot sa asigure ceea ce au de facut si scopul pentru care au fost infiintate. Am avut si ieri discutii cu doamna prim-ministru si cu astfel de asociatii care se ocupa de aceste situatii. Am stabilit cu doamna prim-ministru ca toate aceste propuneri pe care dansii le-au ridicat sa fie in urmatoarele doua saptamani centralizate pentru a vedea fiecare problema in parte", a spus Teodorovici, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

Ministrul Finantelor a precizat ca sunt mai multe scenarii de crestere a procentului care poate fi redirectionat din impozitul pe venitul persoanelor fizice, iar masura este menita sa compenseze reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%. O decizie finala va fi luata in acesata luna, a spus Teodorovici.

"Statul trebuie sa vina sa sprijine. De exemplu, pe partea de nevazatori, avem aproximativ 100.000 la nivel national si avem structuri care se ocupa. Statul trebuie sa se implice. Sunt mai multe scenarii de crestere a cotei de la 2% la 2,5%, 3% - 3,5% pentru a vedea exact cat este necesar sa crestem", a precizat ministrul Finantelor.

Citeste si:
Revolutia fiscala, retusata din nou! Vom avea stabilizare... din 2019
Codul Fiscal 2018: Revolutia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Legislatia fiscala ingroapa ONG-urile! Cate mai pot obtine finantare?