FinTech-ul N26, fondat in 2013, a realizat o runda de finantare serie D in valoare de 300 de milioane de dolari, in urma careia banca digitala este evaluata la 2,7 miliarde de dolari, cel mai mare nivel atins de un start-up FinTech din Europa.

Runda a fost condusa de catre Insight Venture Partners si GIC, fondul suveran de investitii al statului Singapore, alaturi de alti investitori. N26 este o banca complet digitala ce iti permite sa iti deschizi un cont curent si sa obtii un card in doar cateva minute, toate operatiunile desfasurandu-se online. Aceasta runda de finantare vine la o distanta de 10 luni fata de cea precedenta, in care Fintech-ul german N26 a atras 160 de milioane de dolari.

In momentul de fata, N26 este activ in 24 de tari din Europa, mai putin Romania, si are 2,3 milioane de clienti. Startup-ul FinTech isi propune sa se extinda in urmatoarele luni in Statele Unite ale Americii, dar si in alte piete la nivel global.

“Urmatorul pas va fi intrarea pe piata din Statele Unite ale Americii. De asemenea, ne propunem sa extindem N26 catre 4-6 piete din afara Statelor Unite ale Americii si Europa in urmatorii ani. Insa, in 2019 ne vom concentra in primul rand pe SUA, ca mai apoi sa incercam si extinderea pe o piata, cel mult doua pana se incheie anul”, a declarat Valentin Stalf, CEO N26 pentru Techcrunch.com.

Utilizatorii N26 detin in total peste 1 miliard de euro in conturile oferite de startup-ul FinTech care a procesat tranzactii de peste 20 de miliarde de dolari de la momentul infintarii sale in 2013. In anul 2016, N26 a obtinut licenta de banking de la autoritatile din Germania.

Unul dintre principalii competitori ai FinTech-ului N26 in Europa este Revolut, FinTech care are peste 100.000 de utilizatori si in Romania, si care a devenit unicorn in runda aprilie din 2018 dupa o fintanre de 250 de milioane de dolari.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri