Actionarii societatii comerciale Di-Bas Leasing IFN SA, divizia de leasing a dealerului Chevrolet si Opel Di-Bas, au decis majorarea facilitatii de credit contractate de la Piraeus Bank, cu suma de sase milioane euro, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

Creditul va fi utilizat pentru finantarea contractelor de leasing pentru vehicule si echipamente si va fi garantat cu polita de asigurare a riscului financiar emisa in favoarea societatii, polita de asigurare aferenta fiecarui vehicul si polita de asigurare pentru echipamente date in leasing, contract de garantie reala mobiliara avand ca obiect fiecare bun oferit in leasing de Di-Bas Leasing IFN SA, precum si prin emiterea, de catre societate, a trei bilete la ordin in alb.

Di-Bas Auto SRL, compania-mama a Di-Bas Leasing IFN SA, functioneaza ca dealer pentru marca Opel din 1998, iar in 2000 a inceput comercializarea de automobile second-hand, prin sistem buy-back sau aduse din Germania. in prezent, Di-bas comercializeaza si automobile noi Chevrolet.

Di-Bas Auto SRL a inregistrat, in 2005, un profit net de 3,69 milioane lei si o cifra de afaceri de 42,1 milioane lei.