ChatGPT poate să facă multe lucruri - dar am putea să-l folosim ca ghid turistic? Ce vizitează românii în vacanțele lor din această toamnă - se duc în locurile cele mai populare, sau se feresc de capcanele pentru turiști? Kiwi.com, companie de travel-tech, s-a uitat la cele mai populare orașe pe care le vizitează românii în acest sezon, și a cerut chatbot-ului să recomande lucruri mai puțin cunoscute de văzut sau de făcut în aceste destinații.

Conform datelor Kiwi.com, despre rezervările realizate de români prin platformă pentru călătorii oriunde între 1 septembrie și 1 decembrie, cele mai populare destinații din această toamnă sunt Londra, Milano, Paris, Roma, Bruxelles, Barcelona, Veneția, Madrid, Dublin, și Viena.

Kiwi.com a rugat ChatGPT să caute zboruri pentru un city-break în cele mai populare trei destinații din toamna aceasta. Iată recomandările primite:

1. Londra

Muzeul Leighton House

Aflat în Kensington, Muzeul Leighton House este fosta casă a artistului victorian Frederic Leighton. Casa în sine este o operă de artă cu caracteristici arhitecturale uimitoare și conține o colecție impresionantă de artă din secolul al XIX-lea. Este adesea mai puțin aglomerat ca muzeele mai mari din Londra și oferă o privire în epoca victoriană.

God's Own Junkyard

Această atracție unică și colorată este un paradis al neonului. God's Own Junkyard este o galerie și un atelier plin de semne cu neon, signalistică vintage și lucrări de artă. Este un loc fantastic pentru iubitorii de artă și fotografie, și vă puteți bucura de spectacolul vizual gratuit. Este situat în Walthamstow, estul Londrei.

Little Venice și Canalul Regent

Plimbați-vă de-a lungul Canalului Regent, pornind din Little Venice din vestul Londrei. Este o zonă liniștită și pitorească cu bărci colorate, cafenele de-a lungul canalului și peisaje frumoase. Puteți să mergeți de-a lungul canalului, să vă bucurați de cafenelele de lângă el și chiar să faceți o plimbare cu barca pe canal la un preț accesibil. Este o evadare liniștită din agitația orașului.

2. Milano

Vigna lui Leonardo da Vinci (Vigna di Leonardo)

Aflată lângă biserica Santa Maria delle Grazie, unde puteți vedea "Cina cea de Taină" a lui Leonardo da Vinci, această vie oferă o experiență unică și istorică. Este o comoară ascunsă unde puteți afla despre via lui Leonardo și pasiunea lui pentru viticultură. Intrarea este relativ ieftină, și vă puteți bucura de o pauză liniștită în inima orașului.

Bosco Verticale (Pădurea Verticală)

Bosco Verticale este o minune arhitecturală modernă în Milano. Este format din două turnuri rezidențiale acoperite cu mii de copaci și plante, concepute pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a oferi o legătură cu natura în oraș. Deși e posibil să nu puteți intra în clădiri, le puteți admira de pe stradă gratuit și puteți face câteva fotografii fantastice.

Muzeul Secolului al XX-lea (Museo del Novecento):

Acest muzeu, situat în Palazzo dell'Arengario din Piazza del Duomo, adăpostește o vastă colecție de artă din secolul al XX-lea, inclusiv lucrări ale artiștilor italieni precum Modigliani și Boccioni. Mulți vizitatori se concentrează pe apropiatul Duomo, așa că Muzeul Secolului al XX-lea are tendința de a fi mai puțin aglomerat în comparație. Este accesibil și oferă o călătorie fascinantă prin istoria artei moderne a Italiei.

3. Paris

Promenade Plantée

Adesea eclipsată de celebrul High Line din New York City, Promenade Plantée este un parc înalt în arondismentul 12 din Paris. Este o promenadă frumoasă construită pe un vechi viaduct feroviar și este căptușită cu copaci, flori și grădini. Este o evadare serenă din agitația orașului și este complet gratuit de vizitat.

Muzeul Vânătorii și al Naturii (Musée de la Chasse et de la Nature)

Ascuns în districtul Marais, acest muzeu oferă o perspectivă unică asupra vânătorii, a vieții sălbatice și a relației dintre oameni și natură. Acesta include o colecție fascinantă de artă și artefacte legate de vânătoare. Subiectul neobișnuit al muzeului și atmosfera liniștită îl fac o comoară mai puțin cunoscută, iar taxa de intrare este destul de rezonabilă.

Parc des Buttes-Chaumont:

În timp ce mulți vizitatori se adună în parcuri mai celebre precum Jardin des Tuileries sau Grădinile Luxemburg, Parc des Buttes-Chaumont este un spațiu verde uimitor, dar mai puțin aglomerat. Acesta dispune de un lac artificial, un pod suspendat și un templu în vârful unui deal stâncos, oferind unele dintre cele mai uimitoare vederi asupra Parisului. Este un loc minunat pentru o plimbare relaxantă sau un picnic, și intrarea este gratuită.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri