Finansbank Romania a hotarat sa isi majoreze capital social cu 44% pana la 175 milioane lei (circa 51,3 milioane euro) si sa isi schimbe numele in Credit Europe Bank Romania, a anuntat banca.

"Finansbank Romania va deveni, in anul 2007, Credit Europe Bank Romania, in urma acordului facut de Fiba Holding cu National Bank of Greece (NBG), la vanzarea pachetului de 46% din Finansbank Turkey bancii elene", a spus vicepresedintele Finansbank Romania, Omer Tetik.

Vicepresedintele Finansbank a declarat, recent, pentru NewsIn ca procesul de schimbare a numelui va fi finalizat, cel mai probabil, pana in aprilie 2007.

"Brandul Finans este valabil in Turcia, insa in alte tari, Fiba trebuie sa schimbe numele. Asadar, o sa facem Credit Europe Romania, Credit Europe Holland, Credit Europe Russia", a explicat Tetik.

Cresterea de capital a fost inregistrata la Registrul Comertului pe 14 decembrie 2006, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost notificata la 18 decembrie 2006.

In urma acestei mariri a capitalului, Fiba Holding International NV detine 89,80% din actiunile bancii romanesti, Finans Leasing SA - 1,91% din actiuni, restul de 8,29% din capitalul social fiind controlat de alti actionari.

Majorare anterioara de capital a avut loc in august 2006, capitalul social fiind atunci de 121,5 milioane lei.

Finansbank Romania avea active de 1,93 miliarde lei (545,22 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie 2006 si controla 1,27% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale.

In prezent, grupul Fiba este prezent in Romania prin Finansbank, Finans Leasing SA, Finans International Leasing SA, Finans Securities SA, Finans Servicii Financiare SA (credite de consum) si Finans Credit Ipotecar SA (dezvoltare imobiliara si ipoteci) si, potrivit unei declaratii a vicepresedintelui Finansbank acordata NewsIn, va fi prezenta din 2007 si prin divizia de asigurare a grupului. Toate diviziile Finansbank Romania vor face parte din procesul de rebranding.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Fonduri europene 2020: Cum poți obține până la 1 milion de euro finanțare
Setari Cookie-uri