Prezent la conferinta de lansare a startup-ului Omnicredit, finantat de catre fondul RC2 Capital, Ion Florescu a vorbit despre investitiile pe care urmeaza sa le demareze in perioada urmatoare, inclusiv banii pe care planuieste sa ii aloce proaspatului proiect FinTech.

Platforma Omnicredit, dedicata finantarii 100% online a microintreprinderilor, are in acest moment un activ contabil de 1 milion de euro si va mai beneficia din partea RC2 Capital de aproximativ 3 milioane de euro in urmatoarele 18 luni, conform precizarilor facute de Florescu, actionar majoritar al fondului.

Dincolo de acest proiect, reprezentantul RC2 precizeaza ca fondul se va concentra pe exploatarea terenurilor pe care le are deja in portofoliu, respectiv construirea unui nou proiect imobiliar pe litoral si ridicarea unui depozit in vecinatatea fabricii Policolor de pe Bulevardul Timisoara din Capitala.

"Avem un teren in Mamaia, langa hotelul Zenith, unde avem autorizatie de constructie. Am angajat un consultant care ne va ajuta cu conceptul, pentru ca vrem sa aducem un concept nou si momentan studiem variantele propuse. Constructia nu va incepe mai repede de 2021, deoarece necesita multe pregatiri”, precizeaza Ion Florescu.

In prezent, hotelul Zenith din Mamaia, controlat de fondul RC2, trece si el printr-un program de reamenajare in valoare de 1 milion de euro ce se deruleaza in 2 etape.

Un depozit langa fabrica Policolor de pe Bulevardul Timisoara ce va fi inaugurata in saptamaniile urmatoare

Un alt proiect pe care Florescu isi propune sa il dezvolte in perioada urmatoare ar fi ridicarea unui depozit in vecinatatea fabricii Policolor de pe Bulevardul Timisoara, ce ar urma sa fie inaugurata in perioada urmatoare.

"Fabrica Policolor de pe Bulevardul Timisoara din Capitala este aproape gata, peste 2 saptamani se va face receptia. Investitia totala in acest proiect, inclusiv terenul, a fost de 7 milioane de euro. Detinem 2 hectare si jumatate acolo, iar pentru aceasta fabrica am folosit aproape 1 hectar. Vrem sa mai construim un depozit langa ea pe care sa il inchiriem”, adauga Florescu.

Dincolo de terenurile din Romania, reprezentantul RC2 precizeaza ca mai detine o serie de terenuri si in Bulgaria, aproape de granita cu Romania pe care isi propune sa le exploateze in perioada urmatoare. Totalul investitiilor realizate, de-a lungul timpului, prin RC2 si prin celelalte fonduri in care este implicat depaseste 100 de milioane de euro, investitii care s-au materializat si in exit-uri de ecou precum cel al producatorului si procesatorului de lapte Albalact sau al companiei de recupare creante Top Factoring.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri