In plus, RBL accepta ca venituri, sumele obtinute atat din activitati independente cum ar fii: taximetrie, medicina, avocatura, notariat public, arhitectura, contabilitate etc., cat si din chirii, pensii, sau drepturi de proprietate intelectuala.

„In incercarea noastra de a usura accesul la produsele noastre de finantare am hotarat ca veniturile obtinute din activitati independente, chirii, pensii, salarii din strainatate si drepturi de proprietate intelectuala sa fie luate in considerare atunci cand se calculeaza bonitatea unui client. Singura conditie este ca acestea sa fie justificate prin documentatia specifica, ceruta de RBL”, a declarat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inceput sa acorde primele credite la sfarsitul anului trecut. Oferta bancii consta in prezent in doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar.

Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni, pentru ca, in a doua etapa, sa obtina un credit in lei cu o dobanda fixa de 6 % pe an.

In paralel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera clientilor sai care doresc o finantare mai rapida Creditul Intermediar. Acesta presupune economisirea unui sold minim din valoarea contractului, timp de minim trei luni. Pe perioada creditului intermediar rata dobanzii este de 7,5% pe an, fixa. Dupa ce clientul economiseste cel putin 18 luni si atinge cifra de evaluare impusa de banca, imprumutul se transforma in Credit Locativ cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare.

Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin trei canale de distributie principale: o retea de agenti proprii in care lucreaza peste 9.400 de colaboratori activi, sucursalele si agentiile Raiffeisen Bank si prin parteneri de afaceri (Volksbank, Posta Romana).

RBL are aproape 100.000 de clienti, iar valoarea totala a contractelor depaseste 500 milioane euro. Activele bancii au ajuns, la sfarsitul lunii septembrie, la 63,5 milioane euro, iar suma medie contractata este de circa 5.700 euro. RBL are reprezentante in Bucuresti, Iasi, Cluj, Sibiu si Timisoara. Volksbank Romania are circa 110.000 clienti, iar activele sale depaseau 1,125 miliarde euro la sfarsitul lunii octombrie. Banca a acordat un volum total de credite de 680 milioane euro.