Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti a atins un nou maxim istoric in sedinta de miercuri, la 8.637,59 de puncte, al doilea de la inceputul anului, in perfecta armonie cu evolutia principalelor piete europene de capital.

Indicele BET a inregistrat o crestere cu 7,3 %, fata de valaorea cu care a incheiat prima sedinta a anului de 8.449,36 puncte. in sedinta din 5 ianuarie, indicele BET a ajuns la 8.625,05 puncte, valoare care a reprezentat un nou maxim istoric.

Aprecierea valorii indicelui a fost influentata de cresterea cotatiei actiunilor Bancii Transilvania si ale BRD SocGen, ambele detinand o pondere de 20% in cosul indicelui. Deprecierea cotatiei SNP Petrom cu 2,44% fata de sedinta anterioara a fost astfel compensata cu toate ca si SNP Petrom are o pondere tot de 20%. O contributie importanta au avut si actiunile Oltchim Ramnicu Valcea care s-au apreciat cu 4,5%, compania detinand o pondere de 10,41% in cosul indicelui.

Evolutia buna a titlurilor vedeta listate la Bucuresti este in acord cu aceea a actiunilor europene, care au continuat sa se aprecieze, miercuri, impulsionate de castigurile, de pana la 3% din domeniul minier, ale companiilor precum Rio Tinto sau BHP Billiton, datorate cresterii pretului cuprului dar si de cresterea grupurilor petroliere British Petroleum si Total, scrie Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank: Creditarea online a explodat după startul pandemiei
Setari Cookie-uri