Indicele BET a inregistrat o crestere cu 7,3 %, fata de valaorea cu care a incheiat prima sedinta a anului de 8.449,36 puncte. in sedinta din 5 ianuarie, indicele BET a ajuns la 8.625,05 puncte, valoare care a reprezentat un nou maxim istoric.

Aprecierea valorii indicelui a fost influentata de cresterea cotatiei actiunilor Bancii Transilvania si ale BRD SocGen, ambele detinand o pondere de 20% in cosul indicelui. Deprecierea cotatiei SNP Petrom cu 2,44% fata de sedinta anterioara a fost astfel compensata cu toate ca si SNP Petrom are o pondere tot de 20%. O contributie importanta au avut si actiunile Oltchim Ramnicu Valcea care s-au apreciat cu 4,5%, compania detinand o pondere de 10,41% in cosul indicelui.

Evolutia buna a titlurilor vedeta listate la Bucuresti este in acord cu aceea a actiunilor europene, care au continuat sa se aprecieze, miercuri, impulsionate de castigurile, de pana la 3% din domeniul minier, ale companiilor precum Rio Tinto sau BHP Billiton, datorate cresterii pretului cuprului dar si de cresterea grupurilor petroliere British Petroleum si Total, scrie Reuters.