Actionarii Vel Pitar SA care nu sunt de acord cu divizarea societatii se pot iesi din societate, iar valoarea platita la retragere este de 1,88 lei pe actiune, a anuntat un comunicat al Vel Pitar SA, remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Actionarii care nu sunt de acord cu divizarea societatii au posibilitatea de a se retrage din societate, prin depunerea la sediul acesteia a unei declaratii de retragere, pana cel tarziu in cea de-a saisprezecea zi lucratoare de la data de 25 ianuarie 2007, data publicarii in Monitorul Oficial a proiectului de divizare a societatii", se spune in comunicatul Vel Pitar, citat de NewsIn.

Valoarea de retragere pentru o actiune Vel Pitar SA, calculata de catre SC Elf Expert SRL, ca medie aritmetica intre valorile determinate prin trei metode, este de 1,88 lei/actiune, potrivit comunicatului.

Grupul Vel Pitar a obtinut un profit net de 2,919 milioane lei (829.262 euro) in primele noua luni din 2006, la o cifra de afaceri de 185,011 milioane lei (peste 52 milioane euro), potrivit rezultatelor financiare comunicate la Bursa de Valori Bucuresti.

Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 228,82 milioane lei si un profit net de 4,473 milioane lei. Actionarii companiei decisesera, la 10 martie, retragerea actiunilor companiei de la tranzactionare si stabilisera un pret de 1,7247 de lei noi pentru actionarii care ar fi dorit sa se retraga din actionariatul societatii in urma delistarii.

Actionarul majoritar al Grupului Vel Pitar este compania Broadhurst Investments, care detine 80,43% din capitalul social. Actiunile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti din octombrie 1997. Capitalul social al producatorului de panificatie din Ramnicu Valcea este de 7,045 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Companiile-vedeta ale celor mai mari tranzactii din FMCG in 2016