Electrica va cumpara energie electrica de la intermediarii si furnizorii Grivco, Ennet Grup, Ezpada si CEZ Romania, in cadrul a cinci contracte incheiate miercuri prin intermediul bursei de energie, potrivit datelor operatorului pietei de electricitate OPCOM
Compania de electricitate va achizitiona, in perioada 1 - 30 aprilie 2007, cate 21.600 MWh, in banda, de la companiile Ennet Grup, Ezpada, CEZ Romania, contra unor sume de 165,5 lei/MWh, 162,9 lei/MWh, respectiv 162,9 lei/MWh.

Celelalte doua contracte, incheiate miercuri tot de Electrica pe OPCOM, vizeaza cumpararea a cate 14.640 MWh, in banda, in perioada 1.05 - 30.06.2007 de la societatile Grivco si CEZ Romania la preturile de 168 lei/MWh, respectiv 169, 25 lei/MWh.

Electrica vrea sa cumpere prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM) o cantitate totala de electricitate de 1.980.300 MWh, cu livrare in banda la puteri cuprinse intre 20 si 50 MW potrivit NewsIn. Furnizorul si distribuitorul de energie electrica are programate pentru joi un numar de noua licitatii de achizitie.

Potrivit anunturilor postate de Electrica pe site-ul BRM, compania este dispusa sa achizitioneze si pachete mai mici de energie, cu o putere de 5 MW, in banda. Livrarea ar trebui sa se faca in perioada 01.04.2007 - 31.12.2007.

Electrica a notificat, la recomandarea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), consumatorilor sai eligibili ca, de la 1 aprilie, exista posibilitatea de a furniza mai putina energie, declara, in urma cu doua saptamani, ministrul de resort, Varujan Vosganian.

Ministrul afirma la acea data ca a avut o intalnire cu directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, si l-a informat pe acesta ca nu va mai prelungi ordinul prin care Electrica va putea sa cumpere energie direct de la producatori. "I-am pus in vedere ca nu-i voi prelungi ordinul si ca aceste cantitati, incepand cu 1 aprilie, vor fi tranzactionate pe bursa. Este vorba de 9-10% din cantitatea totala de energie electrica", arata Vosganian.

Scandalul "Energia" a izbucnit la finele lunii mai a anului trecut, cand Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a anuntat finalizarea unui control la complexele energetice Turceni si Rovinari, in urma caruia s-au constatat mai multe nereguli in contractele de furnizare a energiei electrice.

Raportul MEC arata ca Electrica ajunsese sa cumpere electricitate de la producatorii de stat, dar nu direct ci prin intermediul unor companii private, care mijloceau aceste tranzactii. Aceste companii de intermediere sunt conduse de asa-numitii "baieti destepti" ai energiei, potrivit declaratiilor sefului statului Traian Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri