Procesul de verificare a identității noilor clienți (KYC – know your customer) nu poate fi realizat 100% cu ajutorul inteligenței artificiale, băncile urmând să aibă în continuare nevoie de soluții bazate, în faza finală, pe verificarea actelor de către un angajat uman, spune Valentina Dragomir, Sales & Business Development, AriadNext - furnizor european de soluţii pentru identitate digitală, controlul identităţii, securitatea documentelor şi semnături digitale.

”Poate fi procesul de KYC atuomatizat și bazat 100% pe algoritmi AI? Raspunsul este nu. În Franța, acolo unde compania noastră a fost înființată, autoritate de reglementare face absolut obligatoriu ca documentele clienților să fie verificate și de un angajat uman”, a declarat Valentina Dragomir.

Pentru identificare clienților bancari, ea a explicat că printre cerințele trasate de Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice din Franța (ANSSI) se află furnizarea unui așa-zis ”video imprevizibil” al actului de identitate.

”Noi, ca o companie cu 11 ani de experiență în identificarea digitală, recomandăm acest video imprevizibil deoarece este singura soluție prin care se poate spune cu o siguranță de 100% că actul este autentic și că acesta se afla în posesia clientului în momentul înrolării”, menționează Valentina Dragomir.

Ea subliniază că în România cartea de identitate este foarte ușor de falsificat, băncile având în prezent o misiune dificilă atunci când vine vorba de a combate fraudele într-un procent cât mai ridicat și în acelaști timp construind o soluție de înrolare digitală care să ofere o experiență cât mai facilă clienților, și care totodată să respecte legislația în vigoare a țării, dar și normele europene.

Valentina Dragomir a participat la Gala Future Banking 2021, organizată cu sprijinul partenerilor de la ING Bank România, MasterCard, Orange Money și Ariad Next.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri