Transformarea digitală a organizaților este în desfășurare și va mai dura ceva timp, pentru că, de fapt, este un proces continuu, care implică multe schimbări și, mai ales, adaptare la noile situații. Vlad Stănilescu, Chief Digital Officer, Raiffeisen Bank Romania, a detaliat ce înseamnă această schimbare în timpul conferinței Future Banking Summit.

„Cred că perioada aceasta, care a fost pentru mulți dintre noi neplăcută, a reprezentat și o ocazie pentru a continua această transformare, dar și pentru ca fiecare dintre noi să devenim mai digitali. Astfel, au fost căutate moduri de lucru actualizate, adaptate vremurilor pe care le trăim”, a spus Vlad Stănilescu.

De fapt, contextul a provocat organizațiile să treacă printr-un proces accelerat de adaptare la noile condițiile de muncă, ceea ce s-a întâmplat și în cazul Raiffeisen Bank. Transformarea duce la nevoia de noi capacități, noi mentalități, pentru că așa cum organizațiile resimt o schimbare, și clienții simt această schimbare și, din acest motiv, este nevoie ca toate instituțiile să vadă care sunt nevoile clienților. „Digitalizarea nu este un scop în sine, este pur și simplu o metodă prin care noi putem face lucrurile mai bine, mai repede, mai ușor pentru noi în companie, dar și pentru clienții noștri.”

Schimbarea a adus cu sine și noi provocări: recrutarea de personal calificat pentru noile poziții care sunt în deplină concordanță cu transformarea digitală. Vlad Stănilescu a menționat că, în bancă, există programe de tranziție a colegilor din roluri existente în roluri noi, având în vedere deficitul de pe piața muncii.

„Poziția de product manager, de exemplu, vine cu noi cerințe, este din ce în ce mai mult despre a gestiona produse digitale. De asemenea, căutăm din zona de agile, unde încercăm să recrutăm scrum master sau agile coach și de foarte multe ori apelăm la colegii care sunt deja în companie, sunt dispuți să își asume noile roluri și, mai mult, sunt foarte buni pentru a prelua astfel de poziții. Evident, noile roluri vin cu o perioadă de onboarding, cu pregătire, însă colegii noștri au capacitățile și fundația necesară pentru acestea.”

Retail jobs

Transformarea digitală, un proces complex

Noua direcția spre care se îndreaptă organizațiile este un proces de lungă durată, iar companiile trebuie să creeze cadrul optim pentru ca transformarea digitală să se întâmple cât mai ușor.

„Dacă ne uităm la agile și la crearea de triburi, unde oamenii pot discuta deschis, fără acel sistem ierarhic din designul organizației, atunci se schimbă modul de interacțiune, rolurile și responsabilitățile oamenilor. Se creează fundamentul în oamenii să poată funcționa și atunci ei vor da din ce în ce mai mult, se vor simți din ce în ce mai liberi și în momentul în care creativitatea și inovația sunt alimentate, ideile bune vor ieși la suprafață și se vor vedea și în rezultatele de business”, a afirmat Vlad Stănilescu.

Pentru a ajunge la acele rezultate, este nevoie de o colaborare mai strânsă între toți membrii echipelor unei organizații. Transformarea digitală a adus și expunerea angajaților instituțiilor financiare cu alte entități din exterior, cu fintech-uri, care schimbă modul de raportare la tehnologie, luarea deciziilor și interacțiune. „Felul în care învățăm să lucrăm cu alt gen de companii, care sunt mai agile, mai puțin reglementate, cu siguranță au alt mediu, ne ajută să luăm din învățămintele acestea și să le traducem și în interiorul organizației noastre. Atunci având fundația propice, cu enablerii potriviți care să ne ajute să accelerăm această tranziție, cred că, pe termen lung, este o rețetă a succesului” a menționat Vlad Stănilescu.

Prin cooperarea cu fintech-urile, industriile suprareglementate se schimbă, pentru că inovația devine un model de business. Raiffeisen Bank are mai multe programe de cooperare cu fintech-uri, așa cum este Elevator Lab sau Elevator Ventures, prin care să aducă în realitate idei de produse și servicii noi pentru clienți.

Citeste si:
Raiffeisen reia acordarea de credite pentru Noua Casă
Raiffeisen reia acordarea de...

Și chiar dacă cadrul este mai puțin flexibil și trebuie respectat, băncile caută metode prin care să livreze produse valoroase pentru clienți.

„Este un dans, pe care îl facem cu fintech-urile, pentru că trebuie să ne adaptăm cu toții, să învățăm unii de la alții. Noi avem expertiză în foarte multe domenii în care fintech-urile nu au cum să aibă această expertiză și atunci este un proces de învățare reciproc. Cred că toată lumea câștigă și aceasta este și partea cea mai importantă dintr-un astfel de parteneriat.”

Vlad Stănilescu este de părere că, în viitor, băncile vor genera ecosisteme în care să-și poată desfășura activitatea și care să acopere nevoile clienților. Aceste nevoi nu se referă atât la produse bancare, cât la asistență pentru partea de creditare, de depozite. Cu alte cuvinte, angajații din sucursale vor evolua într-un rol consultativ în care să ofere servicii avansate clienților, devenind mai degrabă consultați pentru produse complexe. Restul va fi automatizat, cu accent pe tot ce înseamnă partea de digitalizare, aplicații mobile, internet banking, unde clientul să își rezolve multe din nevoile de bază. „Noi, băncile, suntem un partener în societate și putem împinge lucrurile în direcția aceasta digitală. Ecosistemele create de noi aduc laolaltă mulți actori, care aduc beneficii clienților persoane fizice, companiilor și societății pe de-a întregul”, a conchis Vlad Stănilescu.

Întreaga discuție de la Future Banking Summit despre transformarea organizațiilor și schimbările preconizate pentru angajați o puteți urmări în materialul de mai jos:

Citeste si:
Antreprenorii sunt mai prudenți cu privire la angajările din...
Studiu Deloitte:...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri