Volksbank Romania estimeaza ca va finanta in acest an proiecte imobiliare de 60 de milioane de euro, cea mai mare parte din suma urmand sa fie alocata pentru investitii in spatii comerciale, a declarat presedintele institutiei de credit, Gerald Schreiner. Astfel, la sfarsitul acestui an, soldul finantarilor imobiliare va ajunge la circa 120 de milioane de euro, potrivit estimarilor bancii.

Volksbank Romania va infiinta o firma de brokeraj pe sectorul imobiliar, care va avea rolul de a pune in legatura clientii bancii care vor sa vanda si sa cumpere proprietati.

"Am inceput procedurile pentru infiintarea companiei, insa nu ne-am propus sa inregistram profit de milioane euro, ci sa oferim servicii suplimentare clientilor nostri", a declarat Gerald Schreiner, intr-o conferinta de presa.

O parte din agentii acestei companii vor fi specializati in obtinerea de reduceri pentru toate elementele necesare intr-o casa, de la arhitect la designer interior, constructori, electocasnice sau mobilier, a spus Schreiner. Ceilalti agenti se vor axa pe intermediere imobiliara, care va consta in gasirea unor imobile si oferirea lor catre clienti.

"Investitia pentru aceasta companie nu va fi foarte mare, pentru ca agentii acesteia vor activa in cadrul unitatilor Volksbank, iar sediul central va fi probabil in cel al bancii", au spus reprezentantii bancii.

Mai mult de jumatate (55%) din creditele acordate de banca pana acum au fost imobiliare. Volksbank Romania avea dupa primul trimestru al acestui an aproximativ 80.000 de clienti pe segmentul creditelor ipotecare, care includ atat clientii care au luat imprumuturi imobiliare si ipotecare, cat si cei care au luat credite de consum in scop imobiliar.

Volksbank România estimeaza pentru acest an obþinerea unui profit brut de 22,11 milioane euro, faþã de 13,7 milioane euro în decembrie 2006, raportat la active de 2,3 miliarde euro, comparativ cu 1,38 miliarde euro la finele anului trecut.

Pentru sfarsitul acestui an, banca si-a propus atingerea unei cote de piaþã de 3,25%, în creºtere faþã de nivelul de 2,7% înregistrat la finele anului trecut.

Volksbank Romania a obtinut un profit inainte de impozitare de 4,1 milioane euro in primele trei luni ale anului 2007, pe fondul unei cresteri a portofoliului de credite cu 27% in acelasi interval si estimeaza o crestere a profit brut in acest an cu 61% fata de 2006, a anuntat banca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
COVID-19 a tăiat radical veniturile românilor și le-a schimbat tiparul de consum
Setari Cookie-uri