Volumul zilnic de tranzacționare atât al Bitcoin-Rubla, cât și al Bitcoin-Grivna (moneda națională a Ucrainei) a crescut cu peste 270% - sugerând o mișcare către tranzacționarea cripto pentru a menține banii la îndemână și pentru a conserva puterea de cumpărare a acestora, potrivit Bankless Times.

În condițiile în care cetățenii ambelor națiuni sunt îngrijorați de viitorul monedelor lor naționale, datele recente sugerează că utilizatorii s-au reorientat către cripto ca un refugiu sigur. Creșterile volumelor tranzacționate pe 24 februarie au fost: Bitcoin-Grivna: creștere cu 276%, iar Bitcoin-Rubla: creștere cu 271%.

Datele cheie sugerează că riptomonedele înregistrează o creștere semnificativă a volumului de la utilizatorii ruși și ucraineni. Refugiații ucraineni se grăbesc să-și schimbe banii în Bitcoin în timp ce fug din țară. Totodată, cetățenii ruși folosesc cripto pentru a scăpa de ruble în scădere

Coinbase şi Binance nu vor interzice ruşilor folosirea platformelor de tranzacţionare cripto

Platformele de tranzacţionare cripto Coinbase Global Inc şi Binance au reiterat că nu intenţionează să interzică preventiv tuturor ruşilor să folosească platformele lor, scrie Agerpres.

Unele din cele mai mari platforme globale de tranzacţionare cripto vor să rămână în Rusia, spre deosebire de sectorul financiar mainstream, o decizie care, avertizează experţii, ar putea slăbi încercările Occidentului de a izola Moscova în urma invaziei Ucrainei, a scris Reuters, preluată de Agerpres.

"Credem că toată lumea merită acces la servicii financiare de bază dacă legea nu prevede altfel", a afirmat într-un mesaj pe Twitter directorul general al Coinbase, Brian Armstrong.

"Nu vom îngheţa în mod unilateral conturile a milioane de utilizatori inocenţi", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Binance, cea mai mare platformă de tranzacţionare cripto din lume.

Ambele platforme de tranzacţionare cripto au dat asigurări că se vor conforma sancţiunilor guvernamentale.

Declaraţiile vin la câteva zile după ce Coinbase şi Binance au anunţat că nu vor îngheţa conturile tuturor ruşilor în urma solicitării Ucrainei care a cerut o interzicere completă.

Rusia este de mai mulţi ani contra criptomonedelor, spunând că ele pot fi folosite în operaţiuni de spălare de bani sau de finanţare a terorismului. În cele din urmă le-a acordat statul legal în 2020, dar a interzis folosirea lor ca mijloc de plată.

În ultimele luni, guvernele, din Asia şi până în Statele Unite, şi-au exprimat temerile că monedele digitale exploatate în mod privat, extrem de volatile, ar putea submina controlul asupra sistemelor financiare şi monetare.

Utilizatorii activi de criptomonede din Rusia au avut un volum anual de tranzacţii de aproximativ cinci miliarde de dolari, a informat recent Departamentul de stabilitate financiară de la Banca Rusiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri