Banca Comerciala Carpatica a incheiat primul trimestru al anului 2005 cu un profit brut de 46 miliarde de lei si un profit net de 39 miliarde de lei, in crestere cu 12 la suta si, respectiv, opt la suta, fata de prevederile din Bugetul de Venituri si Cheltuieli inregistrand, de asemenea, cresteri semnificative, cu aproape 50 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al bancii. Activele totale ale bancii au inregistrat o crestere semnificativa fata de inceputul anului 2005, ajungand la sfarsitul lunii martie la suma de 4.803 miliarde de lei.

In cursul anului 2005, BCC are programata punerea in functiune a unui numar de 29 de unitati, din care au devenit deja functionale de la inceputul anului zece unitati, avand o retea teritoriala de peste 70 de unitati. In programul de investitii sunt alocate, de asemenea, sume importante pentru dezvoltarea sistemelor IT, pentru solidificarea retelei de bancomate si ASV-uri, pentru dotarea si modernizarea sediilor. Investitiile totale programate de banca pentru anul 2005 se ridica la suma de 203 miliarde de lei. In acest an, dezvoltarea bancii va fi una puternica, bazata atat pe mai buna folosire a resurselor de pe piata romaneasca, cat si pe accesarea de fonduri externe.

In prezent, BCC deruleaza trei finantari externe: finantarea externa pusa la dispozitia bancii de catre Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), in valoare de opt milioane de euro, finantarea in valoare de zece milioane dolari in cadrul Proiectului de dezvoltare rurala a Muntilor Apuseni, finantat de catre Fondul International de Dezvoltare Agricola (FIDA), si finantarea in valoare de zece milioane dolari, cu privire la Proiectul de Finantare Rurala, finantat de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD - Banca Mondiala).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si