Veniturile din prime brute subscrise obtinute de Generali Asigurari au urcat cu 49% in primele trei luni ale anului, fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 99.709 lei

In primul trimestru din 2006, Generali Asigurari a subscris prime in valoare de 66 875 mii lei.

Volumul de prime brute subscrise la asigurarile de viata au ajuns la 14.924 lei, cu 59% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand compania a inregistrat un volum de 9.393 lei. O pondere de 75% din asigurarile de viata subscrise provine din contractele individuale incheiate, iar restul de 25% sunt aferente asigurarilor de grup, potrivit datelor publicate de companie.

Primele brute subscrise la asigurarile generale au ajuns la 84.785 mii lei, cu circa 48% mai mult decat in acdeasi perioada a anului trecut, cand totalizau 57.482 lei. Asigurarile Casco au fost cele mai vandute tipuri de asigurari din portofoliul companiei, urmate de asigurarile property si de asigurarile de viata individuale, arata comunicatul companiei.

Generali Asigurari aplica, incepand cu luna martie a acestui an, tariful Casco segmentat (tarif calculat in functie de mai multe caracteristici ale obiectului asigurat si ale proprietarului acestuia, prima de asigurare rezultata fiind direct proportionala cu riscul) si sistemul Bonus – Malus. Astfel, proprietarii de autovehicule platesc o prima de asigurare mai mica, daca in anul anterior nu au avut accidente, respectiv una majorata in caz contrar.

In privinta parteneriatelor incheiate cu bancile, Generali Asigurari colaboreaza pana in prezent cu opt banci, precum HVB tiriac, ING (prin Amsterdam Broker), ABN Amro, Volksbank, Piraeus, BRD Societe Generale, Libra Bank, Garanti Bank.

Generali Asigurari se afla in negocieri de incheiere a unor parteneriate cu alte cinci banci. Fiecare parteneriat are specificul sau, insa, in general, toate au ca trasatura comuna colaborari atat pentru distributia produselor de asigurari generale, cat si pentru cele de viata, a mai precizat compania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| Amânarea ratelor. Cîțu: Efortul statului va fi unul enorm
Setari Cookie-uri