Pentru a-ți deschide primul cont bancar în 2023 nu mai este necesară nici măcar o vizită până la ghișeul băncii. Majoritatea băncilor din România permit deschiderea unui cont bancar online, prin scanarea cărții de identitate și introducerea datelor personale. Mai jos am scris un ghid despre cum îți deschizi un cont bancar online la principalele bănci din România.

Contul bancar este un instrument financiar oferit de băncile comerciale prin care, persoanele fizice sau juridice pot face plăți, încasări, retragi de numerar, dar și tranzacții electronice efective. Cardul bancar a devenit accesoriul financiar de nelipsit din buzunarele românilor la orice vârstă, majoritatea deschizandu-și primul cont bancar din perioada studenției pentru a primi burse sau un ajutor financiar din partea familiei. Contul curent este un instrument de care se folosesc majoritatea angajatorilor ca să își plătească angajații, dar a devenit și modul prin care majoritatea pensionarilor își primesc pensia lunară.

Cum îți deschizi un cont bancar: ING Bank

În cazul ING Bank există două modalități prin care îți poți deschide cont bancar: online, prin scanarea buletinului sau în agenții, prin programarea unei discuții.

Pentru a-ți deschide un cont bancar trebuie să ai peste 18 ani și ai nevoie de o carte de identitate valabilă. Deschiderea contului online nu durează mai mult de 10 minute, singurul timp de așteptare fiind livrarea cardului bancar fizic, acest lucru durează câteva zile. Atunci când mergi într-o agenție, procesul poate dura mai mult (din caz că trebuie să aștepți la coadă), iar cardul va veni peste câteva zile în agenție.

Nu există costuri pentru deschiderea unui cont bancar la ING Bank și nici comisioane atunci când trimiți bani sau retragi de la orice bancomat din țară. Condițiile pentru a avea 0 costuri sunt: să încasezi un minim de 700 de lei pe lună în cont și să faci cel puțin o plată pe lună din contul tău.

Cum îți deschizi un cont bancar: Banca Transilvania

Dacă vrei să îți deschizi un cont bancar la Banca Transilvania, poți opta, de asemenea, să îl deschizi online sau la ghișeu. În cazul în care optezi să-ți deschizi un cont bancar online, primul pas este să programezi un interviu video cu un consultant al băncii. După discuția cu consultantul se face eliberea cardului bancar în format digital. Pentru un card în format fizic poți opta pentru livrarea lui acasă sau într-o agenție BT, în mod gratuit.

Condițiile pentru a-ți putea deschide un cont bancar la Banca Transilvania sunt: să ai o carte de identitate emisă în România, să nu deții deja un cont la BT și să nu fii persoană expusă public.

În cazul contului bancar deschis online, nu ai comision la deschiderea și administrarea anuală a contului și nici nu ai nevoie de un rulaj minim pe lună.

Cum îți deschizi un cont bancar: Raiffeisen Bank

La fel ca și în cazul exemplelor de mai sus, Raiffeisen Bank are opțiune de a deschide un cont bancar online. Primul pas pentru a-ți deschide un cont bancar online este descărcarea aplicației Smart Mobile. După ce ai descărcat aplicația trebuie să încarci două fotografii: una cu actul de identitate și una cu tine de tip selfie. După ce îți introduci datele în aplicație, un reprezentant Raiffeisen Bank vă va contacta printr-un apel video.

Semnarea contractului pentru deschiderea contului bancar se face electronic, printr-un cod transmis prin SMS. După acest proces vei primi datele de autentificare în Smart Mobile pe e-mail și SMS iar cardul direct la tine acasă.

Nu există costuri pentru deschiderea contului bancar și nici nu ești conditionat de încasarea unui venit. Singura condiție este să faci o plată lunară cu cardul sau telefonul, iar din caz că nu vei face această tranzacție, trebuie să plătești 10 lei pe lună.

Cum îți deschizi un cont bancar: BCR

Deschiderea contului bancar online în cadrul BCR se face folosind programul George. Trebuie să alegi tipul cardului și culoarea acestuia, să completezi câteva date despre veniturile tale, cum intenționezi să utilizezi noul cont curent și adresa de livrare card.

După acest pas, vei fi contactat printr-un apel video de un reprezentant George. Ultimul pas este semnarea electronică a contractului și primirea instrucțiunilor de conectare la aplicația George.

Cum îți deschizi un cont bancar: CEC Bank

Opțiunea CEC Bank în cazul conturilor bancare online este pachetul „Bun Venit”. Condițiile pentru a-ți deschide un acest tip de cont bancar sunt: cetățenia română, vârstă peste 18 ani, să fii beneficiarul real al fondurilor, și să nu fii o persoană expusă politic.

Pentru a-ți deschide un cont bancar online la CEC Bank vei avea nevoie de:

  • Carte de identitate emisă de statul român;
  • Acces la adresa ta de email;
  • Numărul tău de telefon mobil;
  • PC, tabletă sau telefon mobil dotat cu camera video;
  • Numărul de identificare fiscală (NIF) și documentul de reședință (dacă ai reședința în afara țării).

Va trebui să oferi informații despre ocupația ta, nivelul veniturilor și volumul estimat al operațiunilor. Pasul următor constă în participarea la un scurt apel video cu unul dintre reprezentanții CEC Bank.

După confirmarea datelor vei primi contractul pe care îl poți semna electronic. După semnarea contractului, serviciile vor fi activate.

Cum îți deschizi un cont bancar: BRD

Condițiile pentru a-ți deschide un cont bancar online la BRD sunt: să nu fii deja client BRD, să ai peste 18 ani, sa fii cetățean român, să ai buletinul valid, să ai rezidență fiscală unică în România, să fii beneficiarul real al fondurilor, să nu fii persoană expusă public, să nu fii persoană SUA din perspectiva FATCA.

După ce vei completa online datele tale și îți vei alege contul bancar va urma un interviu video cu un reprezentant BRD. În urma acestui apel video, vei primi contractul pe care îl vei semna electronic.

Participă la evenimentul Financial Forum 2023, organizat de wall-street.ro, care va avea loc pe data de 16 martie, pentru a afla de la experții financiari cele mai bune sfaturi pentru a trece peste un an dominat de inflație și incertitudine economică, dar și pentru discuta despre cele mai noi instrumente de finanțare diponibile pentru antreprenori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri