Banca Transilvania a atins borna de 6 milioane de carduri, în perioada iunie 2022 – noiembrie 2023 marcând cea mai rapidă creștere a numărului acestora, 1 milion. 1 din 4 carduri aflate în circulație în România este emis de BT.

Cifre emitere carduri bancare și plăți:
25 de tranzacții/secundă sunt realizate cu cardurile BT, cu un record istoric de 260 de tranzacții/secundă, marcat în acest an, de Black Friday.
• +20% volumul de tranzacții de cumpărături cu cardurile băncii în primele 11 luni ale anului, în comparație cu perioada similară din 2022.
• Peste 40% dintre cumpărăturile plătite la POS cu carduri BT sunt făcute cu telefonul.
• Aproape 60% dintre cardurile emise de bancă sunt înrolate în BT Pay.
• Record/zi: 10.600 de carduri au fost emise în 1 august 2023, dintre care 5.800 au fost carduri BT Untold.
• 164.500 de copii și tineri cu vârsta de până la 18 ani au card BT, iar 90.000 au BT Pay.
• Peste 95% din cardurile fizice sunt prietenoase cu mediul, realizate din materiale reciclate.

Un studiu arată că nivelul de utilizare a plăților digitale rămâne încă scăzut în România

Nivelul de utilizare a plăţilor digitale în România se situează la 44 de puncte din 100, conform Indicelui Plăţilor Digitale, raport dezvoltat de Mastercard, care analizează evoluţia plăţilor digitale la nivel naţional, informează un comunicat al companiei.

"Cardurile au început să preia din cota de piaţă a plăţilor în numerar şi, odată cu o bază mai largă de utilizatori, se conturează şi direcţia pentru comportamentul pieţei la nivel general. Cu toate acestea, progresul este lent şi este nevoie de eforturi susţinute pentru ca românii să prefere metodele digitale, în defavoarea plăţilor în numerar. Asigurarea infrastructurii necesare de acceptare şi plată este o condiţie prealabilă, dar factorul principal în încurajarea utilizării soluţiilor digitale este asigurarea unui flux continuu de informare. Cu cât oamenii acumulează mai multe cunoştinţe cu privire la soluţiile de plată digitale, cu atât se vor simţi mai în siguranţă şi, atunci, vor decide să le utilizeze - iar odată ce se vor convinge de avantaje, le vor transforma într-un gest firesc, zilnic", a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager Mastercard România şi Croaţia.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri