Salt Bank, cea mai nouă bancă din România și prima cu statutul de instituție financiară bancară 100% digitală, a intrat de curând pe piața bancară, fiind considerată un competitor direct cu Revolut. De la lansare, instituția a făcut de furori pe internet, dublându-și într-o singură săptămână numărul de utilizatori. Iată care sunt taxele și comisioanele percepute de către noua bancă din România.

Salt Bank, prima bancă românească 100% digitală românescă, lansată pe 4 aprilie, a apărut după ce Banca Transilvania a cumpărat Idea Bank și a trecut instituția financiară printr-un proces important de reconfigurare. Lansarea, sprijinită de o campanie de marketing consistentă, a fost una populară pentru utilizatorii din România care au păreri contradictorii despre modelului noii băncii. Cu toate acestea, popularitatea Salt Bank a dus ca, într-o singură săptămână numărul utilizatorilor să crească de la 50.000 la 100.000.

Taxe și comisioane Salt Bank: Cât costă deschiderea contului și livrarea cardului

Deschiderea unui cont bancar la Salt Bank este gratuită, totodată, nu va trebui să scoți bani din buzunar nici pentru administrarea contului, fie el unul în lei sau în valută. Costurile apar atunci când vrei să deschizi două conturi bancare în aceeași valută, fiind percepută o taxă de administrare a contului de 10 lei pe lună.

În ceea ce privește livrarea cardului bancar propriu zis, operațiunea este gratuită. Costurile apar atunci când se face solicitarea livrării a unui alt card bancar. În această situație te va costa 60 de lei pentru adresele din România și 80 de lei pentru cele din străinătate. Aceste costuri nu se iau în calcul în situațiile în care se solicită un nou card în urma furtului, demagnetizării sau expirării cardului.

Taxe și comisioane Salt Bank: Ce comisioane ai pentru retragerea de la ATM și pentru schimbul valutar

Retragerile de la ATM sunt gratuite până într-un anumit plafon fiind reprezentat de 5 retrageri lunare sau suma de 900 de lei. Ulterior, retragerile de numerar vor avea un comision de 2% din suma eliberată.

Comisionul pentru schimbul valutar operat de Salt Bank este de 1,8% din valoarea tranzacției efectuate cu cardul, în altă monedă decât moneda contului disponibil pentru tranzacție.

Plățile intrabancare și cele interbancare nu au niciun comision. Cu toate acestea dacă trimiți bani spre destinații mai exotice (adică în afara UE), Salt te taxează cu 0,1%, cu o limită între 10 și 500 euro.

Taxe și comisioane Salt Bank: Păcănelele sunt comisionate suplimentar

Dacă vrei să plătești cu cardul Salt Bank la jocurile de noroc e bine de știu că vei plăti niște comisioane excepționale. Fiecare tranzacție de acest tip te costă 5 lei plus 1,9% din suma jucată.

În cazul unor popriri a contului, procesarea unei popriri costă 30 de lei, iar pentru o plată refuzată fără un motiv întemeiat vei fi taxat cu 25 de lei. CEO-ul Salt Bank a confirmat pentru utilizatori că instituția financiară pe care o conduce, chiar dacă este un 100% digitală, respectă toate reglementările ANAF.

Sursa foto: Salt Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri