OTP Fond de Pensii, care opereaza pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), estimeaza ca va administra active de 15-20 milioane euro in 2008, a spus marti presedintele fondului, Marius Florea.
Presedintele OTP Fond de Pensii estimeaza ca activele administrate la nivelul intregii piete se vor ridica la 150-200 milioane euro in anul urmator.

OTP Fond de Pensii mizeaza pe un numar de 150.000-200.000 de participanti, respectiv 10% din piata. Luni au aderat la fondul OTP 4.820 de persoane, a mentionat Florea.

Compania a investit 1 milion euro in pregatirea agentilor de marketing, iar in prezent are sapte brokeri si 2.103 de agenti proprii, dintre care 110 sunt din reteaua bancii si 205 de la OTP Garancia.

OTP Fond de Pensii acorda agentiilor sai de marketing un comision de 30 euro pentru fiecare participant atras, iar presedintele fondului a estimat ca, la nivelul intregii piete, vor fi cheltuite cu aceste comisioane peste 100 milioane euro.

Marius Florea a declarat, potrivit NewsIn, ca se asteapta ca numarul agentilor proprii sa creasca la 3.000 de persoane in urmatoarele doua saptamani de la 2,103, cati sunt in prezent. Potrivit politicii OTP Fond de Pensii, brokerii nu au o pondere mare in cadrul companiei, ci se axeaza mai mult pe agentii proprii de marketing.

OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul sau este Banca Comerciala Romana (BCR). Compania "OTP Fond de Pensii Administrat Privat", care administreaza fondul "OTP Fond de Pensii", va investi doua treimi din fonduri (66%) in instrumente cu grad de risc scazut, respectiv in titluri de stat, obligatiuni municipale si corporative.

"Trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant. Pensile private sunt un domeniu de administrare a activelor si nu trebuie sa ne asteptam ca la pensionare sa avem toti yahturi si sa stam la plaja in tarile calde", a mai spus Florea.

Presedintele OTP Fond de Pensii estimeaza ca perioada de colectare, care va demara in luna martie, si va dura circa noua luni.

Actionarii companiei OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, sunt OTP Penztarszolgaltato ZRT, cu 51% din actiuni si OTP Garancia Biztosito ZRT cu 49%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri