Romania va adopta moneda unica europeana in 2015, conform unui sondaj realizat in randul a 34 de bancheri de pe pietele emergente.
Tara noastra ar putea adopta moneda europeana abia in 2015, cu trei ani mai tarziu decat cea mai optimista data anuntata de reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), conform unui sondaj “informal” realizat de Reuters si publicat de publicatia finance.cz.

Potrivit celor 34 de bancheri chestionati, Romania va fi ultima tara din Europa de Est care va adopta euro. Reprezentantii BNR au avansat orizontul de timp 2012-2014 in ceea ce priveste adoptarea euro.

Cei 34 de bancheri chestionati apartin unor grupuri financiare de prestigiu ca Bayern LB, BNP Paribas; CA-IB, KBC Asset Mgt, UBS si Unicredit.

Adoptarea euro va aduce beneficii importante in ceea ce priveste stabilitatea si eficienta asociate monedei unice europene, desi Romania mai are de infruntat obstacole importante pana la intrarea in zona euro, arata un studiu recent al Fondului Monetar International (FMI).

Dupa aderarea Ciprului si a Maltei, in ianuarie 2008, numarul statelor din zona euro a ajuns la 15.

Aderarea la Uniunea Economica si Monetara Europeana (UEM) si adoptarea monedei unice ar putea fi amanate pentru unele tari din Europa de Est, este una dintre concluziile raportului, in care este prezentat calendarul de aderare la zona euro, dar si riscurile si implicatiile pe care le va avea acest proces asupra ratingurilor de tara, potrivit agentiei de rating Fitch.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri