Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania, constituita de patru analisti de pe piata romaneasca, s-a lansat oficial miercuri si isi propune sa militeze pentru imbunatatirea cadrului legislativ financiar-bancar si recunoasterea statutului juridic de analist financiar-bancar, spun fondatorii

Presedintele AAFBR este economistul sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel, iar vicepresedinti Florian Libocor (economist sef al BRD-Groupe Societe Generale), Ionut Dumitru (economist sef al Raiffeisen Bank Romania) si Radu Craciun (director de investitii la Interamerican Pensii Private).

"Tintele principale ale asociatiei sunt optimizarea cadrului legislativ financiar-bancar, constituirea unui scenariu in consens asupra principalilor indicatori macroeconomici si recunoasterea statutului juridic de analist financiar-bancar si nu incercarea de definire a functiei de analist financiar bancar", a declarat Florian Libocor, citat de NewsIn.

De asemenea, membrii fondatori ai organizatiei vor sa stimuleze dezbateri cu principalele organisme de reglementare financiar-bancare, precum Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Economiei si Finantelor.

"Asociatia doreste o imbunatatire a dialogului cu aceste institutii, care poate fi foarte constructiv, mai ales ca analistii si piata au nevoie de informatii de prima mana. Vor sa stie ce anume i-a determinat sa ia anumite decizii", a spus Ionut Dumitru.

Printre planurile asociatiei se numara aparitia unei publicatii care sa subsumeze opiniile membrilor AAFBR.

Asociatia are in vedere o paleta larga de analisti si specialisti financiar-bancari, cum ar fi cei din domenii care vizeaza fondurile de pensii, societatile de administrare a investitiilor, de asigurari, leasing sau brokeraj, nu numai din sectorul bancar, a explicat Radu Craciun.

AAFBR este o organizatie profesionala non-profit si are drept scop sustinerea intereselor profesionale ale menbrilor sai. Asociatia urmareste protejarea si promovarea drepturilor membrilor sai privind exercitiul profesiei de analist financiar bancar si a intereselor legitime ale companiilor in cadrul carora isi desfasoara activitatea.

Din asociatie poate face parte orice absolvent licentiat al invatamantului superior economic sau persoana care a absolvit invatamantul post universitar economic a carei activitate curenta justifica apartenenta la asociatie. Aderarea la asociatie presupune recomandarea unui membru a acestei si aprobarea consiliului director, plus o taxa anuala care in prezent este de 200 lei, a explicat Lucian Anghel.

.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si