Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras, marti, 3,646 miliarde lei (985,8 milioane euro) in depozite cu scadenta pe 17 martie, la o dobanda egala cu cea de politica monetara de 9% pe an.

"Probabil banca centrala a considerat ca e nevoie de o noua licitatie pentru ca ramasese lichiditate multa in piata de ieri, iar dobanzile interbancare la depozitele overnight scazusera spre 8,50% pe an", a spus Monica Angelescu, seful departamentului de tranzactii interbancare al Volksbank, potrivit NewsIn.

Scadenta pentru depozitele alcatuite astazi este luni, 17 martie. Tot atunci intra in piata si cele 622,1 milioane lei (165,4 milioane euro) atrase de BNR pe 3 martie, in depozite cu scadenta la doua saptamani, tot la o dobanda egala cu dobanda cheie, de 9% pe an.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de marti, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,70% pe an, usor mai scazut fata de cel de 8,87% de luni. Dobanda pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) a fost de 9,20% pe an, sub nivelul din ziua precedenta, de 9,37%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat a costat interventia BNR pentru a tine cursul valutar sub 5 lei