Divizia pentru credite de consum a Bancii Transilvania, BT Direct IFN, a afisat anul trecut un profit net de 5,3 milioane lei (1,588 milioane euro), in crestere cu 119,9% fata de anul anterior, pe care il va folosi pentru majorarea capitalului si dividende, potrivit datelor afisate de companie.

In 2006, BT Direct IFN inregistrase un profit net de 2,41 milioane de lei.

Actionarii companiei de leasing financiar si credite de consum BT Direct IFN vor sa majoreze capitalul social al companiei cu 5,3 milioane lei (circa 1,42 milioane euro), pana la 24 milioane lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul net al societatii. In prezent, compania are un capital social de 18,7 milioane lei (circa 6,45 milioane euro).

"Profitul net inregistrat de companie in 2007 va fi utilizat pentru majorarea capitalului social si pentru plata dividendelor", a precizat pentru NewsIn administratorul societatii, Robert Rekkers.

Compania isi majorase capitalul social cu 2,3 milioane lei, pana la 18,7 milioane lei in 2007.

La majorarea capitalului social al companiei, Banca Transilvania participa cu 22,48 milioane lei, BT Investments SRL cu 1,51 milioane lei, iar societatile BT Leasing IFN, BT Evaluator SRL si BT Consultant SRL cu cate 14,40 lei fiecare.

BT Direct IFN are ca administrator unic pe Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania, institutie care detine 93,699% din capitalul social al BT Direct IFN. Ceilalti actionari sunt alte societati din grupul Transilvania: BT Investments, cu 6,3% din actiuni, BT Leasing Transilvania IFN, BT Logistic IFN si BT Management IFN, fiecare cu cate 0,00006% in capitalul social al companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Setari Cookie-uri