Emporiki Bank Romania intentioneaza sa investeasca peste 30 milioane euro in extinderea activitatii si sa deschida 25 de sucursale pana la sfarsitul lui 2008, urmand ca pana in 2011 banca sa se extinda cu inca 150 de unitati, a declarat managerul general al Emporiki Group, Panagiotis Varelas.

"Avem un plan de afaceri pe 5 ani si vom investi peste 30 milioane euro in dezvoltarea bancii in Romania. Emporiki Bank Romania va parcurge un proces de modernizare prin implementarea unui nou sistem informatic central al bancii, sistem dezvoltat deja de Credit Agricole in toate subsidiarele Emporiki din tarile balcanice", a mai spus Varelas, citat de NewsIn.

Emporiki Bank Romania vrea sa isi dubleze pana la sfarsitul anului numarul de angajati ca urmare a expansiunii portofoliului de clienti si a retelei de sucursale, au mai declarat reprezentanti ai bancii.

"Pana la sfarsitul lui 2008 vor fi deschise 25 de noi filiale ale bancii, reteaua fiind extinsa la 45 de filiale care ofera servicii catre populatie, intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si corporatii. Pana in 2011 vrem sa ne extindem cu inca 150 de filiale si sa avem o prezenta importanta in zona rurala", a spus managerul general al Emporiki Group, Panagiotis Varelas.

Grupul Emporiki Bank include 28 de companii, printre care societati financiare (leasing, valori mobiliare, banci, factoring, fonduri mutuale, capital de risc), societati de asigurare, societati industriale, societati de servicii financiare, societati de pregatire profesionala.

Emporiki Bank Romania, membra a grupului francez Credit Agricole, avea, la finalul lui 2006, active de 366,4 milioane lei (108,3 milioane euro) si detinea o cota de piata de 0,21%. Emporiki Bank Romania a obtinut, in 2006, un profit operational de 971.767 euro si avea capitaluri proprii de 21,3 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri