Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii.

Procedura de retragere a autorizatiei aplicata in cazul MKB Romexterra Fond de Pensii este aplicabila oricarui administrator, inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor la fondurile de pensii administrate privat.

MKB Romexterra Fond De Pensii, administratorul fondului de pensii Fiducia, va trece astfel prin etapele procedurii mentionate mai sus, in conditiile in care nu are in administrare active, avand un numar de 1.884 de participanti.

Compania va trebui sa informeze participantii fondului de pensii aflat in administrarea sa cu privire la modificarile survenite, la etapele procedurale si la toate drepturile de care pot beneficia. Conform procedurii, participantii vor fi repartizati de catre CSSPP, in mod egal, la celelalte 15 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se pot transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Pana acum, trei companii de administrare din sistemul Pilonului II au ales retragerea de pe piata inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor: Marfin, Zepter si MKB Romexterra Participantii fondurilor celor trei administratori, in numar de 3.727, reprezinta doar 0,09% din numarul total de 4.156.316 de aderenti la sistemul Pilonului II.

Procedura aplicabila in cazul retragerii autorizatiei de administrare a companiilor ale caror fonduri de pensii nu detin active are drept scop principal protejarea intereselor participantilor in sistemul pensiilor administrate privat – Pilon II.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cîţu: Ambiguitatea criteriului Covid a fost eliminată din programul IMM Invest
Setari Cookie-uri