Capitalul social al Alro Slatina ar putea fi majorat cu peste 1.837 de miliarde de lei, circa 50 de milioane de euro, pana la valoarea de 3.948 de miliarde de lei, operatiune aprobata de actionarii societatii in cadrul Adunarii Generale Extraordinare din 23 iunie, transmite Mediafax. Potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti, majorarea de capital va fi realizata prin emiterea unui numar de 367,4 milioane actiuni noi, oferite spre subscriere la valoarea nominala de 5.000 de lei.

Actionarii inregistrati la data de referinta 11 iulie isi vor putea exercita dreptul de preemtiune in termen de 30 de zile. Alro are un capital social in valoare de 2.111 miliarde de lei, in urma unei majorari in valoare de peste 4 milioane de euro prin care compania Marco Industries BV din Olanda si-a marit participatia la 76,08 la suta, in detrimentul actionarilor minoritari ai combinatului.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului mai controleaza in prezent 16,78 la suta din titluri, iar Conef, societate detinuta de grupul Marco, are un pachet de 5,37 la suta din actiuni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »



Citeste si
Bittnet isi majoreaza capitalul pentru a-si rasplati angajatii cheie