Asociatia Romana a Brokerilor de Credite (ARBC) isi va incepe activitatea la 1 iulie si are drept scop reglementarea industriei de intermediere a creditelor si promovarea intereselor profesionale ale persoanelor membre ale asociatiei, au anuntat reprezentantii asociatiei.
Kiwi Finance este initiatorul infiintarii acestei asociatii, care are, in prezent, alti sapte membri: DBSol Consulting, Perfect Finance (Credit Zone), FinZoom, Financiar Service, Rapid Finance Consult, International Broker Easy Credit Invest si Creditlink.

Asociatia va fi condusa de un consiliu director, pe care il prezideaza Anca Bidian (director executiv la Kiwi Finance), alaturi de vicepresedintele asociatiei, Daniel Barbu (director executiv DBSol Consulting), secretarul general al ARBC, Cristian Alecu(director de vanzari Credit Zone) si doi membri supleanti, Irina Chitu (director general FinZoom) si Ştefan Willems (director general Easy Credit).

Pentru a deveni membru al ARBC orice solicitant trebuie sa fie inregistrat ca societate comerciala, sa activeze pe piata brokerajului de credite si sa aiba un capital social de cel putin 25.000 lei, sa aiba cel putin trei luni de activitate si minimum cinci contracte de colaborare incheiate cu bancile sau institutii financiare non-bancare (IFN).

"Consideram ca infiintarea acestei asociatii era absolut necesara pentru a legitima activitatea de broker de credite, atat in fata clientilor, cat si in fata potentialilor parteneri", a declarat presedintele ARBC, Anca Bidian, cu ocazia lansarii asociatiei.

ARBC urmareste sa stabileasca un cod de etica al industriei brokerilor de credite, organizarea si asigurarea dialogului cu tertii (autoritatile statului, institutiile publice, organizatiile neguvernamentale, persoanele juridice si fizice din Romania), respectarea eticii profesionale si a concurentei loiale, sustinerea membrilor asociatiei in educarea si instruirea personalului propriu si studierea problemelor cu care se confrunta brokerii de credite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri