Transformarea Erste Bank intr-o noua structura corporatista ar putea avea loc, din punct de vedere tehnic si legal, din 9-10 august si va implica separarea afacerilor de baza din Austria de restul activitatilor, care vor fi administrate de compania mama, au anuntat reprezentantii bancii.

Erste Bank a decis in cursul anului 2006 modificarea structurii corporatiste, in urma expansiunii in Europa Centrala si de Est din ultimii zece ani.

Modificarea are la baza o reorganizare a activitatilor grupului, partea din Austria din societatea Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG urmand sa se scindeze, devenind o subsidiara 100% a Erste Group Bank AG.

Astfel, Erste Group Bank AG va deveni compania care va detine rolul central in noua structura de tip holding, in timp ce Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG urmeaza sa devina o subsidiara care va gestiona doar activitatile din Austria.

Aceasta separare va avea ca rezultat preluarea afacerilor locale din Austria, in special afacerile de retail si corporate operate prin filialele si centrele comerciale din Austria. Celelalte divizii precum si drepturile, obligatiile si activele aferente vor ramane in cadrul companiei mama. In noua configuratie, compania mama va functiona in calitate de holding si va opera managementul strategic al grupului si functiile centrale precum infrastructura pentru membrii grupului din Austria si Europa Centrala si de Est.

Aceasta separare a afacerii din Austria nu va avea niciun efect asupra listarii Erste Bank (sub noul nume de Erste Group Bank AG) pe bursele din Viena, Praga si Bucuresti, doar simbolul de pe cele trei burse va fi schimbat, devenind ERST.

Erste Group Bank AG va fi actionarul majoritar al Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG (Austria), Ceska Sporitelna (Cehia), BCR (Romania), Slovenska Sporitelna (Slovacia), Erste Ungaria, Erste Croatia, Erste Serbia si Erste Ucraina.

Directorul executiv (CEO) al noii structuri va fi Andreas Treichl, iar functia de director financiar (CFO) va fi ocupata de Manfred Wimmer.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus vs economia României: suntem pregătiți?
Setari Cookie-uri