Fermierii pot imprumuta cel mult 40.000 lei, pentru care nu trebuie sa depuna garantii materiale, iar banii pot fi folositi pentru finantarea capitalului de lucru sau refinantarea altor credite similare contractate de la alte banci. Creditul se adreseaza si crescatorilor de animale si celor care presteaza servicii in agricultura.

Imprumutul poate acoperi integral cheltuielile curente pana la vanzarea recoltei, cu scadenta de pana la 18 luni si o perioada de gratie de cel mult 9 luni, in functie de specificul activitatii si de momentul in care se contracteaza creditul. Rambursarea creditului se face in functie de momentul in care sunt estimate incasarile, se mai arata in comunicatul transmis de Credit Europe Bank.

Creditul poate fi acordat persoanelor fizice cu statut de producator agricol, persoanelor fizice autorizate (PFA), intreprinderilor familiale sau companiilor mici si mijlocii (IMM) ce au ca activitate cultivarea plantelor si cresterea animalelor cu scopul obtinerii unor produse alimentare si a unor materii prime sau prestarea de lucrari agricole.

Citeste si:

Agro Capital IMM este disponibil pentru inceput in sucursalele Credit Europe Bank din judetele Buzau, Braila, Tulcea si Contanta.

Credit Europe Bank Romania, membra a grupului FIBA, este detinuta in proportie de aproape 90% de Credit Europe Bank NV, si are in prezent peste 400.000 de clienti si o retea de 115 unitati.