Genul de sustinere practicat de guvernele occidentale pentru sistemul bancar, precum capitalizarea institutiilor de credit, nu este necesar, in acest moment, pentru bancile din Romania, a declarat presedintele - director general al BRD - Groupe Societe Generale, Patrick Gelin.

"Genul de sustinere acordata sistemului bancar practicat de guvernele occidentale nu este, dupa parerea mea, necesar in acest moment in Romania. Bancile romanesti au avut un an 2008 mai curand bun, cu rezultate financiare in crestere in comparatie cu 2007. In plus, sistemul financiar romanesc este sanatos, bancile neavand expunere directa la piata americana", a mai spus Gelin, citat de NewsIn.

El subliniaza, pe de alta parte, importanta altor masuri de sustinere a economiei, in contextul crizei financiare internationale, precum investitiile in infrastructura.

"Exista mai curand alte masuri de ajutor pentru economie, si printre acestea cea mai importanta ar fi demararea marilor lucrari de infrastructura", precizeaza presedintele BRD.

La jumatatea lunii octombrie, in urma unei intalniri a presedintelui Traian Basescu, reprezentantilor BNR si ai bancilor comerciale, s-a convenit asupra unui parteneriat care sa limiteze efectele crizei economice mondiale asupra Romaniei, insa masurile luate in acest sens depind, in mare masura, de noul guvern.

Saptamana trecuta, directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic, a declarat ca Romania ar avea nevoie de un pachet de masuri de cel mult 10 miliarde euro, cate 5 miliarde euro pentru restabilirea increderii in sistemul bancar si pentru sprijinirea economiei reale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si