Astfel, fondul de pensii administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (fosta Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) va fuziona cu cel al KD Fond de Pensii, in conformitate cu cerintele Normei 14/2008 a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), urmand ca Eureko sa fie administratorul celor doua fonduri, iar fuziunea acestora va fi supusa aprobarii Comisiei, mentioneaza acelasi comunicat.

Eureko este in momentul de fata compania aflata pe locul 6 pe piata pensiilor private, atat din perspectiva numarului de participanti platitori, cat si din cea a activelor nete, insa fuziunea sa cu Bancpost si KD va aduce compania pe locul 5 din punctul de vedere al numarului de participanti activi, adaugand consolidarea pozitiei din perspectiva activelor nete.

In cazul in care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va aproba aceasta fuziune, KD va deveni al doilea fond ce va fuziona cu Eureko, dupa Bancpost. In cursul saptamanii trecute, CSSPP a oferit aprobarea preliminara privind fuziunea dintre Eureko si Bancpost.

La aceasta data, KD Fond de Pensii are 6.823 de participanti, iar valoarea activelor nete se ridica la 1,4 millioane Ron.

Totodata, Eureko Fond de Pensii are in momentul de fata 250.969 de participanti activi, iar valoarea activelor nete este de 51 milioane de lei.

Participantii KD fond de Pensii vor beneficia de deducerea comisionului de administrare a activelor acordat de Eureko pana la 31 Decembrie 2009. In acelasi timp, participantii vor avea acces la aceleasi servicii oferite clientilor Eureko fond de pensii: un Portal Web si un Portal de Voce cu ajutorul carora acestia isi pot verifica in orice moment valoarea contului prin intermediul internetului sau al telefonului.

Toti participantii fondului fuzionat vor beneficia de un portofoliu de proprietati extins, de avantaje in administrarea fondurilor si de o sinergie a costurilor, estimata a avea rezultate considerabile.

“Eureko si KD considera ca aceasta fuziune este in interesul pietei in general: fuziunea va contribui la crearea unei piete cu un numar mai mic de jucatori, dar mai puternici, care pot concura intr-un mod mai eficient”, se explica in comunicat.

Eureko Pensii este prezent pe piata pensiilor private romanesti din 2007, iar alaturi de Eureko Asigurari face parte din Grupul paneuropean Eureko, companie de top in administrarea pensiilor in Olanda, ce isi desfasoara activitatea in 13 tari europene.