BNR ar putea schimba modalitatea de constituire a provizioanelor bancilor pana in martie, dupa discutiile dintre bancheri si prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, a spus presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea, care nu crede insa ca BNR ar reduce momentan rezervele minime obligatorii.

"Am facut o propunere BNR si asteptam raspunsul intr-un timp cat se poate de scurt. Ieri (miercuri, n.r.) am discutat cu prim-viceguvernatorul BNR si nu am primit promisiuni, dar speram ca pana in luna martie schimbarea modului de provizionare sa prinda contur atat pentru creditul ipotecar, cat pentru orice alt tip de credit", a spus Ghetea.

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) a adaugat ca bancherii au mai solicitat "nuantarea abordarii rezervelor minime obligatorii", conform unor cerinte anuntate anterior de ARB, care ar permite bancilor sa nu constituie rezerve minime obligatorii pentru fondurile primite din partea institutiilor financiare internationale (IFI), potrivit NewsIn.

"In conditiile in care finantarea nu mai e la fel de deschisa ca inainte, ci mai dificila, orice alta sursa este binevenita", a precizat Ghetea.

Pe de alta parte, el a mai spus ca nu crede ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea reduce rezervele minime obligatorii in actualele conditii de piata, "cand in Europa, dar si in Romania se petrec astfel de schimbari". "Speram insa sa reluam discutiile cat mai repede", a mentionat presedintele ARB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si