Crearea acestor platforme (clustere) reprezinta o masura de intarire a fortelor de afaceri in aceasta perioada in care companiile sunt lovite puternic de instabilitate financiara si deprecieri ale situatiei economice globale.

Numirea lui Cristian Ionescu in functia de Country Cluster Manager de catre Consiliul de Administratie al Coface Austria, sub tutela careia de afla intreaga Platforma a Europei Centrale si de Est, reprezentand 15 tari, ii aduce atributii noi manageriale, astfel incat, in subordinea sa directa vor intra trei tari: Romania, Bulgaria si Slovacia.

Cristian Ionescu are in urmatoarea perioada misiunea de a intari si dezvolta strategia Coface stabilita pentru Platforma Central Est Europeana, prin atingerea unei performante superioare prin consolidarea si supervizarea indeaproape a celor trei entitati, dar si prin identificarea si exploatarea oportunitatilor de crestere a afacerii din aceasta zona.

Alegerea lui Cristian Ionescu la conducerea acestor trei tari vine in urma unei activitati de management desfasurat pe parcursul a peste cinci ani la conducerea Coface Romania, in care s-au inregistrat cresteri anuale in medie de 70% ale cifrei de afaceri. La preluarea conducerii companiei de catre Cristian Ionescu, in 2003, cifra de afaceri a Coface Romania a fost de 400.000 de euro si un numar de 6 angajati. El a condus Coface Romania in pozitia de lider de piata in asigurari de credit si informatii de afaceri, realizand in 2008 o cifra de afaceri de 6.2 milioane de euro si construind o echipa ce numara astazi 110 angajati.

Cele doua entitati Coface preluate detin in protofoliu aceleasi servicii ca si Coface Romania: asigurari de credit, informatii si ratinguri despre companii si colectare creante. In plus, Coface Slovacia ofera si factoring, serviciu ce va fi disponibil si in Romania incepand cu 2010. Coface Bulgaria a fost infiintata in anul 1994, atingand o cifra de afaceri in 2008 de 1 milion de euro, iar Coface Slovacia infiintata in 1993, a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 1.4 milioane de euro.

Dimensiunea celor doua companii este redusa, dar potentialul lor de dezvoltare este unul important care printr-un management bun poate fi exploatat, conducand catre rezultate remarcabile. Decizia de a pune bazele unei noi platforme este una strategica, de protejare si consolidare a afacerii, dar si de dezvoltare pe aceste piete ce prezinta un potential ridicat.

Cititi si Cristian Ionescu: 'Angajatii nu pot fi eficienti daca ii suprasoliciti'