ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, vrea sa vanda o parte din activele detinute in incercarea de a strange 8 miliarde euro, dar isi va consolida afacerile din sectorul de retail bancar, din Romania, Polonia si Turcia.
Astfel, ING intra in grupul bancilor care vor sa isi restranga activitatile prin cedarea de active de pe anumite piete. Grupul financiar Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat recent ca vrea sa se retraga din 36 de tari, dar desfacerea unei decade de tranzactii in context de criza financiara va fi un proces indelungat.

RBS a scos la vanzare si o serie de subsidiare din Europa Centrala si de Est si a indicat ca anumite parti ale bancii americane Charter One vor fi indepartate, dar ca ar putea fi nevoie de vremuri mai linistite pentru a trezi interesul cuiva.

Si banca germana de stat BayernLB, ce controleaza indirect MKB Romexterra din Romania, prin intermediul MKB, se confrunta cu presiuni din partea Comisiei Europene pentru a-si vinde participatiile din statele din estul Europei. Banca are nevoie ca Bruxelles-ul sa aprobe un pachet de salvare de 30 miliarde euro, acordat de statul german.

ING estimeaza ca va vinde intre 10 si 15 dintre afacerile detinute, “in timp si in contextul conditiilor din piete”, compania sperand la o suma finala intre sase si opt miliarde euro, anunta NewsIn.

Grupul de servicii financiare, care activeaza pe piata din 1743, a anuntat in februarie ca va stabili care unitati vor fi vandute, dupa ce a raportat pierderi de 3,71 miliarde euro, in al patrulea trimestru.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri