Valentin Chirca, fostul director general al Companiei de Factoring, a decis sa se dedice in totalitate antreprenoriatului, ocupand in prezent functia de managing partner in cadrul propriei firme de consultanta Easy Scop Consulting.

„Plecarea de la conducerea Companiei de Factoring a fost determinata de dorinta realizarii unui vis mai vechi de-al meu, respectiv dezvoltarea firmei de consultanta pe care am infiintat-o acum doi ani, dar si datorita potentialului de crestere a afacerii determinat de derularea in perioada 2008-2013 a programelor de finantare aferente fondurilor structurale nerambursabile”, a declarat Chirca pentru Wall-Street.

Firma de consultanta a fost infiintata in anul 2007, in prima parte a mandatului lui Valentin Chrica de director executiv al Companiei de Factoring. Avand ca obiectiv principal de activitate practicarea serviciilor de consultanta financiar-bancara pentru societatile de tip IMM in vederea intocmirii atat a documentatiilor necesare creditelor de investitii accesate de la banci (studii de fezabilitate, cereri de credite, elaborare cash-flow s.a.m.d.), cat si a documentatiilor aferente accesarii de fonduri structurale nerambursabile.

Actionarii firmei de consultanta sunt in proportie de 50% Valentin Chirca si 50% Daniela Bosbiciu, fost director BCR, cu experienta in domeniul financiar-bancar.

Noul director general al Companiei de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank AG Austria, este Elisa Rusu, potrivit NewsIn.

Elisa Rusu a fost director general adjunct al Companiei de Factoring, pozitie in care avea ca atributii supervizarea activitatilor din departamentele Relatii cu Clientii, Finantare si Risc.

Rusu a fost numita director general de consiliul de administratie al Companiei de Factoring, dupa expirarea contractului de mandat al lui Valentin Chirca, care a condus compania din 2006.

Compania activeaza pe piata din octombrie 2006, iar actionarii sunt Banca Transilvania si Intermarket Bank AG Austria - lider in Europa Centrala si de Est in servicii de factoring.

Potrivit primelor estimari, Compania de Factoring a inregistrat anul trecut afaceri de circa 200 milioane de euro, iar fostul director general miza, in ianuarie, pe afaceri de 230 milioane euro in acest an, in crestere cu circa 15% fata de 2008.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si