"Noi nu intentionam sa-l schimbam din functie pe Ghetea" au precizat sursele citate de NewsIn, aratand ca problema va fi transata marti dimineata, de conducerile PDL si PSD.

In martie, presedintele AVAS, Mircea Ursache, declara ca Adunarea Generala a Actionarilor CEC Bank se va intruni pentru aprobarea bilantului bancii pe 2008, precum si pentru schimbarea conducerii bancii.

"Componenta consiliul de administratie va fi schimbata, pentru ca majoritatea membrilor nu mai au nicio functie in Ministerul de Finante. In viziunea mea, cel mai potrivit dintre numele vehiculate pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a spus Ursache, care este si membru PSD.

Enache Jiru este in prezent seful comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu.
Jiru a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor si presedinte al CEC in perioada guvernului Nastase. In 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii.

PDL ar putea avea pretentia sa numeasca presedintele CEC Bank, in conditiile in care la sefia Eximbank - cealalta banca detinuta majoritar de stat - a fost numit, spre finalul lunii februarie, cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea.

Costea a inlocuit-o in functie pe Carmen Radu. El a fost presedinte al Emporiki Bank Romania din toamna lui 2008 si anterior presedintele al Raiffeisen Banca pentru Locuinte, incepand din 2004.

AVAS detine 95,374% din capitalul Eximbank, restul actiunilor aflandu-se in posesia celor cinci societati de investitii financiare: SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia.