Generali Asigurari a afisat un profit net de 6,1 milioane de lei (1,4 mil. euro) pentru primul trimestru al acestui an, cu aproximativ 5% mai mic decat cel din trimestrul intai al anului trecut, de 6,4 milioane lei.
Compania a subscris in timestrul intai un volum de prime brute de 23,8 milioane lei (5,6 mil.euro) pe segmentul asigurarilor de viata, ceea ce reprezinta 17,5% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar per ansamblu, compania a crescut in primele trei luni cu 11% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cumuland vanzari totale de 120,1 milioane lei (28,06 mil. euro), fata de 108,2 milioane lei in T1 2008.

Cea mai buna evolutie insa au avut-o asigurarile individuale de viata cu componenta investitionala (unit-linked), care au inregistrat o crestere de 67% (4,3 milioane de lei), potrivit comunicatului companiei.

Astfel, din portofoliul de asigurari de viata, un procent de 67% este reprezentat de asigurarile individuale (15,8 milioane lei, +7,5%), iar 33% de asigurarile de grup (7,9 milioane lei, +44%).

Asigurarile generale au continuat tendinta de evolutie, volumul de prime brute subscrise ajungand la 96,4 milioane lei, cu 9,5% mai mult comparativ cu primul trimestru al anului anterior (87,9 milioane lei). Cele mai mari cresteri pe segmentul asigurarilor generale le-au inregistrat asigurarile de raspundere civila generala (+90%), Rca si Carte Verde (+66%) si asigurarile de daune la proprietati (+38%).

„Anul acesta ne concentram in mod special pe asigurarile de viata si pe segmentele non-auto, asigurari generale retail si corporate, fara a neglija insa celelalte linii de business, pe care ni le dorim in crestere. Totodata, vom continua politica de lucru adoptata anul trecut: subscriere prudenta pe toate categoriile de produse si imbunatatirea continua a ratei daunalitatii.”, a explicat Marie Kovarova, coordonatorul entitatilor Generali PPF Holding in Romania.

Ea a mai explicat ca aceste practici sunt valabile si atent monitorizate in toate cele patru entitati ale Grupului Generali PPF Holding in Romania: Generali Asigurari, Ardaf, RAI si Generali Fonduri de Pensii

Rezultatele Grupului Generali in T1

In primul trimestru al anului 2009, Grupul Generali a avut o crestere totala de 0,3%, comparativ cu perioada similara a anului 2008, ajungand la 18,5 miliarde euro. Asigurarile generale au evoluat cu 3,4%, pana la 6,6 miliarde euro, iar valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata a fost de 11,9 miliarde euro, in usoara scadere fata de anul trecut (-1.4%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri