Generali Asigurari a finalizat primul semestru din acest an cu un volum total de prime brute subscrise de 245 milioane lei (58 mil. euro), cu 15,5% mai mult fata de perioada similara din 2008. La nivel de piata a asigurarilor, volumul total de prime brute subscrise a urcat cu doar 5,6%, fata de anul trecut.
Pe partea de asigurari generale compania a inregistrat o crestere de 18,3%, pana la o valoare a primelor de 200,5 milioane lei (196,2 mil. euro), in timp ce asigurarile de viata au urcat cu 4.4%, la 44.6 milioane lei (10,5 mil. euro).

In cadrul segmentului de asigurari generale, cea mai mare crestere a fost inregistrata la asigurarile auto RCA si Carte Verde (+80%), asigurarile de tip fronting (+79%), asigurarile de locuinta (+42%) si asigurarile de incendiu pentru riscuri comerciale si industriale (+40%).

„Rezultatele foarte bune obtinute pe segmentul asigurarilor de locuinta sunt efectul direct al eforturilor sustinute de educare si responsabilizare a proprietarilor de locuinte si nu numai, eforturi pe care Generali Asigurari le-a demarat tocmai pe fundalul unui vid de informatii. Vom sustine puternic acest segment si in perioada urmatoare, incercand sa acoperim nevoia de protectie si siguranta a romanilor”, a declarat Marie Kovarova, director general in cadrul Generali Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor auto CASCO, volumul de prime subscrise s-a mentinut la nivelul celui de anul trecut, aceasta situatie fiind in concordanta cu planurile companiei Generali, obiectivul primordial pe aceasta linie de business fiind consolidarea relatiei cu clientii existenti.

Asigurarile de viata au inregistrat un avans de 4,4%, iar o evolutie buna au avut-o asigurarile de grup (+36,3%), in timp ce asigurarile unit-linked s-au mentinut la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

„Cresterea segmentului asigurarilor de viata, in conditiile in care piata cunoaste scaderi semnificative si trenduri descendente, este inca un indiciu care vine sa confirme ca Generali si-a dezvoltat o strategie coerenta, care are la baza o platforma de crestere sanatoasa pe termen mediu si lung”, a explicat Marie Kovarova.

Generali Asigurari face parte din grupul international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 91 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri