Pe partea de asigurari generale compania a inregistrat o crestere de 18,3%, pana la o valoare a primelor de 200,5 milioane lei (196,2 mil. euro), in timp ce asigurarile de viata au urcat cu 4.4%, la 44.6 milioane lei (10,5 mil. euro).

In cadrul segmentului de asigurari generale, cea mai mare crestere a fost inregistrata la asigurarile auto RCA si Carte Verde (+80%), asigurarile de tip fronting (+79%), asigurarile de locuinta (+42%) si asigurarile de incendiu pentru riscuri comerciale si industriale (+40%).

„Rezultatele foarte bune obtinute pe segmentul asigurarilor de locuinta sunt efectul direct al eforturilor sustinute de educare si responsabilizare a proprietarilor de locuinte si nu numai, eforturi pe care Generali Asigurari le-a demarat tocmai pe fundalul unui vid de informatii. Vom sustine puternic acest segment si in perioada urmatoare, incercand sa acoperim nevoia de protectie si siguranta a romanilor”, a declarat Marie Kovarova, director general in cadrul Generali Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor auto CASCO, volumul de prime subscrise s-a mentinut la nivelul celui de anul trecut, aceasta situatie fiind in concordanta cu planurile companiei Generali, obiectivul primordial pe aceasta linie de business fiind consolidarea relatiei cu clientii existenti.

Asigurarile de viata au inregistrat un avans de 4,4%, iar o evolutie buna au avut-o asigurarile de grup (+36,3%), in timp ce asigurarile unit-linked s-au mentinut la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

„Cresterea segmentului asigurarilor de viata, in conditiile in care piata cunoaste scaderi semnificative si trenduri descendente, este inca un indiciu care vine sa confirme ca Generali si-a dezvoltat o strategie coerenta, care are la baza o platforma de crestere sanatoasa pe termen mediu si lung”, a explicat Marie Kovarova.

Generali Asigurari face parte din grupul international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 91 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari.