Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, incepand cu data de 26 august 2009, un set de monetarie cu anul de emisiune 2009 ce conţine monedele romanesti aflate in circulatie, cu valorile nominale de 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani, precum si o medalie de argint, dedicata aniversarii Anului International al Astronomiei.

Tirajul emisiunii aprobat de Banca Nationala este de 1.000 de exemplare, iar pretul de vanzare al unui set, exclusiv TVA, va fi de 110 lei.

Aversul medaliei prezinta emblema oficiala a Anului International al Astronomiei si inscriptia circulara „ANUL INTERNATIONAL AL ASTRONOMIEI ROMANIA 2009”.

Reversul medaliei prezinta in centru, o compozitie grafica ce cuprinde cupola Observatorului Astronomic al Academiei Romane din Bucuresti, luneta lui Galileo Galilei, portretul acestuia si planetele Sistemului Solar. La exteriorul monedei, in arc de cerc este prezenta inscriptia „DESCOPERA SINGUR UNIVERSUL”.

Lansarea in circuitul numismatic, a setului de monetarie cu anul de emisiune 2009, se va realiza prin sucursalele de la Bucuresti, Cluj, Iasi, si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Economist strain: Vreti euro? Doar daca va modernizati economia!